Trogodišnjakinja podigla na noge čitavu Zagoru – spasio je HGSS dva kilometra od kuće

Djevojčica stara svega tri godine iz Krstatica kod Zagvozda danas je oko podneva podigla na noge djelatnike makarske ispostave Hrvatske gorske službe spašavanja, imotske policajce te vatrogasce.

U nedjelju 05. srpnja 2020. godine u 12:09 sati na dežurni telefon HGSS stanice Makarska stigla je dojava da je izgubljeno trogodišnje dijete.

Naime, na području Općine Zagvozd u mjestu Krstatice, dijete se udaljilo u nepoznatom smjeru od svoje obiteljske kuće te je majka, nakon uzaludnog traženja od strane obitelji i prijatelja, prijavila nestanak PGP Imotski, objavili su HGSS-ovci na svojim stranicama.

Odmah po dojavi od Centra 112 alarmirani su i svi članovi HGSS stanice Makarska te je pokrenuta procedura organizacije potrage i spašavanja.

Kako je, izvjestio je HGSS, akcija bila visokog stupnja hitnosti, u rekordnom roku angažirani su svi resursi kojima HGSS raspolaže, uključujući helikopter HRZ-a s dežurnom ekipom letača spašavatelja, ekipa sa bespilotnim letjelicama, potražni psi, svo raspoloživo ljudstvo te DVD Zagvozd i JVP Imotski.

Zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika PGP Imotski koji su također angažirali sve svoje raspoložive snage, na sreću svih prisutnih, nestalo dijete je pronađeno nešto više od dva kilometra od svoje kuće u 12:46 sati.

‘Izuzetno smo ponosni, kako na naše snage, tako i na suradnju sa svim drugim službama koje pokazuju snagu svog djelovanja u ovakvim situacijama-poručili su iz HGSS-a.

IZVOR: Slobodna Dalmacija 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com