Triatlon na velika vrata ulazi u Imotsku krajinu

Triatlon je olimpijski sport i jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu.Onako dinamičan,atraktivan i vrlo koristan i zdrav za sve uzraste,od sada će biti i sve prisutniji u Imotskoj krajini.Kombinacija plivanja, trčanja i biciklizma,daje priliku svima da se uključe,bilo rekreativno ,bilo profesionalno.

Osnivanjem Triatlon kluba  Imotski za što je zaslužan ponajviše Matko Divić naše gore listi i poznati splitski triatlonac ,otvaraju se vrata mnogim mladim,ali i starijim Imoćanima da se uključe u njegov rad i sudjeluje u organiziranim natjecanjima.

-Osnivanjem kluba ,osim mogućnosti kvalitetnijeg bavljenja sportom mojih sugrađana  iz svakoga kutka Imotske krajine daje se i mogućnost promoviranju  naših prirodnih ljepota ,te svakako i sadržajnijoj turističkoj ponudi,riječi su Matka Divića.

Već za  19. srpnja / nedjelja/  organizira se i prva triatlon utrka  na potezu od Modrog i Crvenog jezera do Zelenog jezera u Ričicama i natrag u triatlonskim disciplinama  triatlona, aqvatlona i duatlona.

IMota3atlon eXtreme / kombinacija plivanja, bicikla, trčanja

 disciplina: sprint triatlon: 750m plivanja, 20 km bicikla, 5 km trčanja

 plivanje: u Modrom jezeru  biciklo: od Modrog preko Crvenog do Zelenog jezera i nazad  trčanje: od Modrog prema Crvenom jezeru sa finišom na tvrđavi Topani , izjavio nam je Matko Divić,najavljujući  i još dva zanimljiva natjecanja

 

IMota aquatlon / kombinacija plivanja i trčanja

 plivanje u Modrom jezeru /750 m

 nakon plivačke slijedi trkačka dionica: uz serpentine do tvrđave Topana dužina cca 1,3 km

 termin: sredina kolovoza, povodom blagdana Velike Gospe

 

Tour of IMota / cestovna biciklistička utrka

 povezat će imotska jezera : Modro – Crveno – Zeleno jezero i Prološko blato

dužina staze cca 60 km

 staza: start na Modrom jezeru – prolazak Gradom – pored rijeke Vrljike na Perinuši – Prološko blato – okret na rotoru u Lovreću – povratak preko Zelenog i Crvenog jezera – finiš na Modrom jezeru  termin: sredinom rujna

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com