Tko su zamjene za dalmatinske HDZ-ovce na Markovu trgu: umjesto Beroša, Bobana, Opare i Mihanovića, u Sabor idu Brkan, Budalić, Baričević i Bačić

Sutra se održava konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora, a u klupama će sjediti i mnogi zastupnici koji u parlament ulaze kao zamjene političarima koji se nalaze na nespojivim dužnostima poput one premijerske, člana vlade ili župana.

U Sabor neće ići ni neki gradonačelnici (Andro Krstulović Opara), kao ni dugogodišnji stranački ‘kapitalci’  kao što je Božidar Kalmeta. Doznajemo tko će umjesto HDZ-ovih dužnosnika postati novi zastupnici.

 Županijski “B” tim 4 “B”- Brkan, Budalić, Baričević i Bačić

U X. izbornoj jedinici umjesto sadašnjeg i budućeg ministra zdravstva Vilija Beroša, u Sabor ulazi Jure Brkan, gradonačelnik Makarske. Župana Blaženka Bobana, mijenja imotski gradonačelnik Ivan Budalić, a splitskog poteštata Andru Krstulovića Oparu, Danica Baričević županijska vijećnica iz Supetra. Umjesto ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanovića na Markov trg ide Ante Bačić.   

U susjednoj IX. izbornoj jedinici budućeg ministra uprave i pravosuđa Ivana Malenicu zamijenit će dosadašnja zastupnica Branka Juričev-Martinčev, a šefa HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljka Dujića, gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Umjesto zamjenika župana Luke Brčića na saborsku plaću ide Vinko Zulim. U Sabor neće ni bivši ministar i gradonečelnik Božidar Kalmeta koji je sa posljednjeg 14. mjesta uhvatio siguran mandat. On će dati priliku Nikolini Baradić. Predsjednika Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijana Kustića zamijenit će kolegica Anita Pocrnić-Radošević.

Saborska fotelja i za premijerova savjetnika Marija Kapulicu 

U I. zagrebačkoj izbornoj jedinici premijer Andrej Plenković mjesto u parlementu prepušta Ljubici Lukačić, a buduća ministrica kulture i medija  Nina Obuljen Koržinek zagrebačkom psihijatru Ivanu Ćeliću. U Sabor će i premijerov savjetnik Mario Kapulica, on ulazi umjesto Zvonka Milasa.

U II. Izbornoj jedinici šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana, mijenja Darko Sobota, a zamjena za budućeg ministra graditeljstva i državne imovine Darka Horvata je Ljubomir Kolarek.

Dosadašnji i budući ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorio je mjesto Josipu Boriću.

U Slavoniji župana Ivana Anušića zamijenit će Stipan Šašlin načelnik općine Draž, dok će umjesto Josipa Škorića ući Marin Mandarić.

U V. izbornoj jedinici, umjesto potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića ulazi Ljubica Maksimčuk, a umjesto budućeg ministra obrane Marija Banožića Josip Šarić. Ministra Josipa Aladrovića u klupama mijenja  Anamarija Blažević, a Danijela Marušića – Ankica Zmaić.

Umjesto ministra Davora Božinovića u V. izbornoj jedinici saborski zastupnik postat će Krešimir Ačkar, a na umjesto Tome Medveda ide Marija Jelkovac.

U Sabor ulazi i Ivan Domagoj Milošević kao zamjena za ministra Tomislava Ćorića.

IZVOR: Slobodna Dalmacija / Foto: Jure Brkan, Ivan Budalić, Danica Baričević,Ante Bačić/HANZA MEDIA

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com