Korona odgodila feštu: imotski glazbari će 150. rođendan slaviti u bolja vremena

Širenje koronavirusa te poštivanje svih preporuka Nacionalnog stožera odgodilo je i jedan veliki društveni i povijesni događaj u Imotskom.

Početkom kolovoza, naime, točnije uz program blagdana Gospe od Anđela i Dana grada Imotskog trebala se obilježiti i 150. obljetnica utemeljenja Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski. Veliki je to događaj za Imotski, jer je njihova glazba ne samo najbolja u Hrvatskoj, već je na neki način i zaštitni znak Imotskog i Imotske krajine u inozemstvu.

Šest puta prvaci Hrvatske, osvajači brojnih međunarodnih nagrada, prvi hrvatski orkestar koji je preko službenih stranica Vlade Republike Hrvatske čestitao Dan Europe videospotom, orkestar koji u svojim redovima ima na desetke prvaka Hrvatske iz poznate glazbene škole, zaista je zaslužio reprezentativnu proslavu.

– Pripremili smo se 150. rođendan naše glazbe dostojanstveno obilježiti. Gotova nam je nova monografija u povodu velike obljetnice koju smo mislili predstaviti, pripremili smo veliki i kvalitetni koncert za Dan našega grada, te konačno ono najljepše: pozvali smo sve naše živuće glazbare koji su nekada svirali u orkestru da nam se 4. kolovoza pridruže u Imotskom.

Imali smo u planu defile ulicama grada, snimiti zajedničku milenijsku fotografiju na starim skalinima, otići na izvorište rijeke Vrljike gdje su se sastajale generacije glazbara. A javili su nam se ne samo iz svakog kutka Hrvatske, već iz mnogih zemalja Europe i Amerike da bi rado došli u svoj rodni Imotski. Bio bi to stvarno veliki i nezaboravan događaj. Nažalost, morali smo zbog ove situacije s COVID-om 19 sve odgoditi za neka bolja vremena. To ćemo i ostvariti – riječi su prof. Ivana Glibote Crnog, kapelnika imotske glazbe, koji je ujedno namjeravao obilježiti i 25. obljetnicu svoga plodnog rada u imotskoj glazbi.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com