Capak pogriješio: Žarište u Imotskom nije sprovod nego vjenčanje

Sinj i Imotski u razmaku od tjedan dana slave svoje nebeske zaštitnike. Ta dva mjesta danas je dočekala vijest kako su postali nova žarišta koronavirusa. Još prije desetak dana prvi smo govorili o vjenčanju u Hrvacama i isticali kako će postati problem za Cetinski kraj, da bi takve teze danas potvrdile i brojke jer je u Sinju novooboljelo 10 osoba. Po neslužbenim saznanjima ta brojka će se i povećavati.

Nacionalni stožer baš je velika obiteljska okupljanja istaknuo kao najveći problem. Među ostalim jednu momačku večer na sjeveru Hrvatske i sprovod održan u Imotskom. Ondje su danas potvrđena dva nova slučaja infekcije.

Tragom takve informacije pokušali smo doznati više detalja. Nazvali smo Željku Karin, ravnateljicu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koja nam je kazala kako je Krunoslav Capak pogriješio.

– U Imotskom je žarište vjenčanje održano prije tjedan i pol dana. S tog vjenčanja imamo zasad dvoje oboljelih. Testiranja su odrađena, ljudi su stavljeni u samoizolaciju i moguće je daljnje širenje zaraze. Pratimo hoće li netko razviti simptome koronavirusa, kratko nam je kazala Karin.

Pojavilo se jedno novo žarište i u okolici Splita. Ondje je održano manje obiteljsko druženje poslije jednog sprovoda. Na njemu je bilo dvadesetak osoba, a među 26 novozaraženih danas su tri osobe u poveznici s tim druženjem, piše Dalmacija News.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com