Okrugli stol „A di su tu mladi?“

U povodu Međunarodnog dana mladih Centar za održivi razvoj (COR) iz Imotskog i Kulturna udruga mladih “K.U.M. Proložac” u sklopu projekta „Tko pita, ne skita“ organiziraju okrugli stol „A di su tu mladi?“ u ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. godine, u Pučkom otvorenom učilištu, u Imotskom, u 11 sati.

Na okruglom stolu propitivat ćemo položaj mladih u društvu s naglaskom na perspektive mladih u ruralnim sredinama. Jesu li mladi resurs ili problem? Što muči mlade u ruralnim sredinama, na periferiji iz koje se oduvijek odlazilo, da oni postaju problem umjesto najvažniji resurs? Koje pretpostavke kao društvo trebamo stvoriti da bi se potencijal mladih u potpunosti iskoristio? Kako promišljati održivi razvoj zajednice i aktivno sudjelovanje mladih u njegovu razvoju? Koje je mjere potrebno poduzeti za poboljšanje vještina, znanja i kompetencija mladih kako bi se lakše integrirali na tržištu rada te aktivno i odgovorno sudjelovali u razvoju modernog i demokratskog društva? Na ova i slična pitanja pokušat ćemo pronaći odgovore u razgovoru s pripadnicima udruga mladih, donositeljima odluka i drugim dionicima.

Projekt „Tko pita, ne skita“ provodi se uz potporu Ministarstva za za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a uz navedene partnerske udruge provodi se i u partnerstvu sa sve četiri imotske srednje škole.

Okrugli stol organizira se u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.
Prema preporukama HZJZ-a molimo osobe koje se ne osjećaju dobro i/ili imaju povišenu tjelesnu temperaturu (37.2), ukoliko imaju ukućane u samoizolaciji ili oboljele od koronavirusa, ukoliko su boravile unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu, te ukoliko imaju simptome COVID-19, da se suzdrže od dolaska.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com