Obavijest poljoprivrednici o prikupljanju ambalažnog otpada

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK organizira sakupljanje  ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Splitsko-dalmatinske dana 26.08.2020.(srijeda) u Sinju na lokaciji  poljoljekarne „Hipodrom“, Put Piketa  24,  od  9:00-11:00 h,a 27.08.2020.(četvrtak) u Imotskom, na lokaciji poljoljekarne Poljopromet d.o.o,Glavina donja 373, od 8:00-10:00 h.

 Sakuplja se isključivo prazna ambalaža tvrtki :Agroteks,AgroChem-Maks,BASF,Bayer,Belchim Crop Protection,Chromos Agro,Dow AgroSciences,Florel,Genera,Orhem,Pinus Agro,Syngenta Agro i Stockton.

Posjednici otpada  sredstava za zaštitu bilja prilikom donošenja istog trebaju imati osobne dokumente ,MIBPG,matični broj obrta ili tvrtke, pravilno ispuniti  Prateći list (Obrazac PL-Oo) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) koji se mogu kupiti u Narodnim novinama ili dobiti od djelatnika Ciaka.

Ovjereni obrasci se čuvaju 5 godina, te na zahtjev inspektora pokazuju prilikom inspekcijskog nadzora kao dokaz da se otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodari na zakonom propisan način.

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

  1. Zakomplicirati predaju otpada s ispunjavanjem odrađivanjem birokracije – ljudi, nemojte. Ionako možete(mo) biti sretni ako tu uopće itko donese taj otpad a kamoli da tu popunjava i neke formulare. Naime, velika većina takvog otpada (ili (gotovo) sve) završi u komunalnom otpadu ili pak što je još najgore – u prirodi. Ta- tko će (časti iznimkama) čuvati takav otpad u kući i čekati mjesecima da netko dođe po njega u poljoprivrednu ljekarnu i onda još ići u tu poljoprivednu ljekarnu samo za to. Jednostavno, takav je u nas nažalost mentalitet – za ono što direktno (trenutno) nemamo koristi, za to će se malo tko potruditi. Ono što preporučam jest da se omogući tijekom godine dostava takvog otpada na nekoj od lokacija i da se može predati bilo koji dan i da ga nadležne ustanove pokupe – npr., jednom mjesečno. Ovo sve drugo, bojim se da neće polučiti (dobre) rezultate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com