Pred skorašnju berbu grožđa: Samo da ne bude puno kiše

Bez obzira na  epidemiju koronavirusa u Imotskoj krajini,bez obzira na  opće stanje među Imoćanima,ipak ima i lijepih vijesti.A one dolaze od vinogradara.Riječ je o skorašnjoj berbi  grožđa kojoj se raduje ove godine veliki broj  njih.S razlogom.Grožđe je prema tvrdnjama vinogradara zaista izvrsne kvalitete i samo bi lozi trebalo još petnaestak,dvadeset dana sunca pa da ova berba bude upamćena po dobrome.

-Ove posljednje kiše nekim sortama donijele su pomoć,no sada bi sunca trebalo biti najviše kako bi se okončalo dozrijevanje ploda,dobivanje nešto gradi i to je to.Sve ostalo,a to je zdravlje loze,ploda,pa konačno i količina su za razliku od prije nekoliko godina,a posebno one lanjske godine  daleko bolje.Nadati se da će u konačnici i sama kvaliteta vina biti odlična, riječi su jednog poljoprivrednog stručnjaka.

U razgovoru sa nekolicinom vinogradara od krajnjeg zapada Imotskog polja ,pa sve do Vinjana Donjih i Runovića,svi odreda se slažu u gore navedenom ocjenama kako bi ovogodišnja berba moga biti upamćena kao jedna od onih dobrih.Isto tako autohtona kujundžuša također je za sada izvrsne kvalitete i njena berba očekuje se između 15. i 20. rujna.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

  1. Valjda se naziv vinske sorte označava tako da je prvo slovo iste naznačeno velikim slovom: “Kujundžuša”, a ne “kujundžuša”?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com