1
1477

FC Tempo uputio protestno pismo zbog zatvaranja fitness klubova

I naš jedinio fitness centar Tempo uputio je kako Županijsdkom,tako i Nacionalnom stožeru protesno pismo zbog zatvaranja fitness klubova.Tempo je također u delikatnoj situaciji zbog provođenja projekta Temporiranje koji se financira iz EU fondova i u slučaju  dugoročnog zatvaranja teretane  stvorile bi se velike neprilike kako za vlasnika,ali isto tako i uposlenike.Donosimo skračenu verziju  pisma upućenog Stožerima.

Projekt Temporiranje koji financira EU upitan zbog zatvaranja fitness centra Tempo u Imotskom

“MORAT ĆEMO OTPUŠTATI DJELATNIKE

I vodstvo i djelatnici jedinog imotskog fitness centra Tempo,podignuli su svoj glas zbog zatvaranja fitness centara u našoj županiji.Dapače,ogorčeni su u Imotskom i s obzirom na činjenicu što se pridržavaju maksimalno svih mogućih mjera.Vlasnica Tempa Sanda Lončar objasnila nam je kako u Imotskom oni gledaju na mjere Nacionalnog stožera.
-Vezano uz mjeru zatvaranja fitness centara na području Splitsko-dalmatinske županije, u ime Fitness centra Tempo iz Imotskog izražavam svoje duboko neslaganje te suosjećam sa svim kolegama iz djelatnosti. Nakon što smo jedva preživjeli prvi lockdown i ljeto koje je samo po sebi slabo, neugodno nas je zatekla ova prekonoćna mjera Stožera SDŽ. Mjera nije realna niti pravedna već je, naprotiv, nelogična, diskriminirajuća i pravno upitna. To je jedina mjera u Hrvatskoj kojom se zabranjuje jedna cijela djelatnost i to na području SDŽ, bez obzira ima li smisla, iako se njome direktno ugrožava pravo na rad našeg centra i naših djelatnika.Ukoliko postoje indicije i dokazi da je jedan fitness centar na području SDŽ žarište COVID-19, to je svakako trebalo objaviti i zaštiti klijente takvog centra, dakle postupiti po svim mjerama i pravilima kojih se mi od početka ove pandemije striktno pridržavamo. Je li manja opasnost od zaraze na svadbi koja broji 50 ljudi, nego u teretani gdje vrijedi pravilo da na deset četvornih metara dolazi jedan korisnik?!FC Tempo je jedina teretana na području Imotske krajine koja graniči sa BIH, Vrgoračkim krajem, Makarskim primorjem, Cetinskom krajinom, Omiškim zaleđem, dakle na cijelom tom prostoru od 708,34 četvornih kilometara jedino naših 4 djelatnika ne smiju raditi, jedino smo oni opasnost za širenje zaraze. Mi se odgovoreno pridržavamo pravila, čak i sad, unatoč pozivanju na građanski neposluh i unatoč činjenici da ovakve mjere nemaju pravnu pozadinu, a upitno je i na koji način funkcioniraju sankcije u slučajevima nepridržavanja. Također, s punom odgovornošću naglašavam da se u FC Tempo nitko nikad nije zarazio.Zatvaranjem teretane u ovakvim uvjetima, a posebno kad najava mjere i njena provedba nastupi iznenada i to u istom danu, bez uvida koliko će trajati, gotovo nas prisiljava da stopiramo EU projekt koji provodimo i svih četvero djelatnika pošaljemo na burzu rada!Ovdje napominjemo da u prošlom lockdownu SU FC Tempo nije koristila mjere za održavanje radnih mjesta, niti otpuštala djelatnike, niti smanjivala njihova primanja. Zašto SDŽ nije odmah uz mjeru zatvaranja ponudila financijsku naknadu kako bi spriječila masovno zatvaranje i otkaze djelatnicima. Zašto nas nisu ništa konzultirali nego su samoinicijativno i nestručno donijeli tako restriktivnu mjeru!?Kod zadnjeg lockdowna mi smo Tempo zatvorili i prije nego su nastupile zabrane, a i sad bi da je bilo kakva sumnja postojala u to da je naš centar potencijalno žarište. Za odgovorno ponašanje, kako smo već naglasili, ne trebaju nam striktne mjere, već na to nas primorava naša osobna, moralna i profesionalna odgovornost, riječi su Sande Lončar.”

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com