Detaljne upute o početku nastavne godine u OŠ “Stjepan Radić” Imotski

Osnovna škola “Stjepan Radić” Imotski na svoju stranicu stavila je detaljne upute za početak nove školske godine, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Tekst prenosimo u cijelosti:

“Nastavna godina započinje 7. rujna 2020. Zbog epidemiološke situacije u prema Preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 naša škola ovu će školsku godinu raditi u dvije smjene dok god to situacija bude zahtijevala.

Razredna (1.-4.raz.) i predmetna (5.-8.raz.) nastava odvijat će se u naizmjenično suprotnim smjenama, a prvi radni tjedan započet ćemo tako da će predmetna nastava biti ujutro, a razredna popodne (drugi nastavni tjedan obrnuto itd.)

Razredi će biti stacionirani, tako da će svaki razred biti uvijek u istoj učionici te neće dolaziti do miješanja učenika iz različitih razreda. O rasporedu učionica učenike će obavijestiti njihovi razrednici prvi nastavni dan.

Jutarnja smjena započinjat će u 8 sati i trajat će do 12:30.

Popodnevna smjena započinjat će u 14 sati i trajat će do 18:30.

Prijevoz učenika autobusima bit će usklađen s nastavom. 

Nastavni satovi skraćeni su na 40 min, a veliki odmor na 10 min. Tijekom velikog odmora učenici moraju ostati u svojim razredima. Marendu za veliki odmor učenici nose od kuće.

Roditelji su obvezni svako jutro djeci izmjeriti temperaturu te u slučaju povišene temperature ili slabosti obavijestiti razrednika i ne slati dijete u školu!

Roditelji ne mogu ulaziti u školu (osim po najavi).

Učenici razredne nastave nisu obvezni nositi maske dok učenici predmetne jesu. Učenici predmetne nastave od škole će dobiti pamučne perive maske.

U školu će se ulaziti na dva ulaza i to:

Na glavni ulaz ulaze: 1.a, 1.b, 3.a, 3.b, 4.a, 4.b

Na južni ulaz ulaze: 2.a i 2.b

Na glavni ulaz ulaze: 5.a, 5.b, 5.c, 6.a, 6.b, 6.c, 6.d, 7.a, 7.b, 7.d

Na južni ulaz ulaze: 7.c, 8.a, 8.b, 8.c

 

PRVI NASTAVNI DAN:

Svi učenici predmetne nastave prvi školski dan trebaju od kuće ponijeti maske.

Učenici predmetne nastave dolaze u 8 sati i idu u svoje učionice prema rasporedu. Na ulazu u školu dočekat će ih razrednici. Učenici su u školi do 8:45.

Autobusi učenike dovoze u 7:45, a odvoze u 9:00 sati.

Učenici razredne nastave u školu dolaze u 11 sati, te idu u svoje učionice prema rasporedu. Na ulazu će ih dočekati učiteljice. Učiteljice prvih razreda će ispred škole upoznati učenike i roditelje i uputiti se u razred. Učenici su u školi do 11:45.

Autobusi učenike dovoze u 10:45, a odvoze u 12:00 sati.

Sv. misa za učenike i djelatnike škole održat će se u 9:30 u samostanskom vrtu. 

Prvi nastavni tjedan neće se održati produženi boravak.

Za sve učenike pripremljeni su udžbenici, radne bilježnice i likovne mape pa učenici trebaju ponijeti svoje torbe kako bi ih mogli ponijeti kućama.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com