Organizacija nastave u OŠ “Josip Vergilij Perić”

Ravnateljica OŠ “Josip Vergilij Perić”, Monika Pavlović Grabovac, uputila je obavijest o organizaciji nastave u novoj školskoj godini. Tekst prenosimo u cijelosti:

“Poštovani i dragi učenici i roditelji,
sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u šk. god. 2020./2021. koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo i na temelju Modela i preporuka za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Osnovna škola „Josip Vergilij Perić“ u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom donijela je odluku o radu prema tzv. modelu A, tj. izvođenju nastave uživo.
Redovna nastava započinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.
Zbog velikog broja učenika i djelatnika koji inače pohađaju nastavu, odnosno rade u matičnoj zgradi u Imotskom, a s ciljem zaštite njihova zdravlja i sprječavanja istovremene fluktuacije prevelikog broja osoba, nastava će se u matičnoj zgradi tijekom izvanrednih okolnosti izazvanih pandemijom virusa COVID-19 odvijati u dvije naizmjenične smjene.
Prvi tjedan će u jutarnjoj smjeni nastavu pohađati učenici od 5.- 8. razreda (predmetna nastava), a u popodnevnoj smjeni učenici od 1.- 4. razreda (razredna nastava), a drugi tjedan će se turnusi rotirati.
Prijevoz za učenike bit će usklađen s novim rasporedom nastave.
Odobrenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja nastavni sati bit će skraćeni i trajat će po 40 minuta. Veliki odmor trajat će 10 minuta, a učenici hranu trebaju ponijeti od kuće jer izlasci tijekom odmora neće biti dozvoljeni.
Nastava u područnim školama (PŠ Glavina Donja, PŠ Lončari, PŠ Kukavice i PŠ Kutleše) odvijat će se isključivo u jutarnjoj smjeni kao i dosada.
MATIČNA ZGRADA – 1. DAN NASTAVE
• Prvi dan učenici od 5.- 8. razreda boravit će na nastavi od 8:35 – 9:15 (prijevoz za učenike putnike polazi u 9:30).
• Prvi dan učenici od 1.- 4. razreda boravit će na nastavi od 11:00 – 11:45 (prijevoz za učenike putnike u 12:00).
• Prvi dan nastave učenici će dobiti udžbenike, dopunske obrazovne materijale i mape pa je potrebno ponijeti školske torbe.
• Prvi dan nastave učenici u školu trebaju doći sa svojim maskama, a u školi će dobiti dvije perive maske.
• Učenici od 1. – 4. razreda tijekom nastave neće trebati nositi maske.
• Učenici od 5.- 8. razreda obvezni su tijekom nastave nositi maske.
• Svi učenici od 1.- 8. razreda obvezni su nositi maske u ostalim školskim prostorima (hodnicima, wc-ima i sl.) te u autobusima (odnosi se za učenike putnike!).
• Prvi dan nastave svi učenici imaju sate sa svojim učiteljicama/učiteljima razredne nastave, odnosno s razrednicama/razrednicima predmetne nastave koji će ih upoznati s pravilnicima i epidemiološkim mjerama, te im dati raspored sati za cijeli tjedan, kao i obavijesti o organizaciji prijevoza za 1. nastavni tjedan (počevši od 08.09. 2020.)

Napomena za učenike od 1. – 4. razreda: učitelji/ce čekaju svoje učenike pred ulazom te učenici od 2. – 4. razreda odlaze u svoje učionice s potrebnim razmakom, a učiteljice 1. razreda prozivaju svoje učenike i ulaze kasnije od ostalih.
Učenike 1. razreda do Škole može dopratiti samo 1 roditelj. Roditelji ostaju čekati ispred zgrade dok ih učiteljice ne pozovu radi upoznavanja i preuzimanja udžbenika. Roditelji u školu ne smiju ući bez maski, a u školi mogu boraviti maksimalno 15 minuta.

Napomena za učenike od 5. – 8. razreda: razrednice/ razrednici čekaju svoje učenike pred ulazom te zajedno s njima odlaze na sv. misu koja će početi u 8:00 sati, a održat će se na otvorenom prostoru u dvorištu crkve sv. Frane. Po povratku učenici od 6.- 8. razreda odlaze sa svojim razrednicima u učionice prema utvrđenom rasporedu, poštujući potreban razmak, a razrednice/ razrednik 5. razreda prozivaju svoje učenike i ulaze kasnije od ostalih.

Detaljnije informacije objavljene su na mrežnim stranicama Škole.

Učenicima 1. razreda želimo srdačnu dobrodošlicu, a svim našim učenicima puno dobrog zdravlja i uspjeha u novoj školskoj godini!

Svim roditeljima i djelatnicima zahvaljujemo na razumijevanju, suradnji i podršci!

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.”

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com