U kolovozu 25 prometnih nesreća na području Imotskog

Prema podacima PGP Imotski, tijekom kolovoza ove godine, na području kojeg pokriva navedena postaja, ukupno se dogodilo 25 prometnih nesreća, od kojih 9 s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom.

U navedenim prometnim nesrećama 4 osobe zadobile su teške, dok je 8 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Najveći broj prometnih nesreća dogodio se na području grada Imotskog gdje se ukupno dogodilo 6 prometnih nesreća ili 24% te na području Vinjana Donjih gdje su se dogodile 4 prometne nesreće ili 16% od ukupno evidentiranih prometnih nesreća.

Promatrajući prometne prekršaje koji direktno utječu na stanje sigurnosti prometa, policijski službenici su tijekom promatranog razdoblja zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirali 10 prekršitelja, 60 zbog prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 17 prekršaja isteka važenja prometne dozvole ili neregistriranih vozila.

Provodeći poslove nadzora i upravljanje prometom, policijski službenici su zbog počinjenih prekršaja iz prometa isključili 13 vozača, i to uglavnom zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 17 vozila gdje se uglavnom radilo o isteku valjanosti prometne dozvole, odnosno vožnje neregistriranih vozila.

U narednom periodu posebna pozornost bit će usmjerena na 4 prekršaja koja su od strane MUP-a okarakterizirana kao 4 faktora rizika u prometu, i to prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola, prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com