Najveća imotska osnovna škola u EU projektu Erasmus plus

Najveća osnovna škola Imotske krtajine„Osnovna Škola „Josip Vergilij Perić“ iz Imotskog ušla je u krug korisnika EU sredstava za vrlo korisne projekte u kojima će njihovi učenici i učitelji razmjenjivati iskustva sa učenicima iz nekoliko europskih zemalja.
-Da, nakon drugog pokušaja i apliciranja na KA2 natječaj u okviru programa Erasmus +. prijava je bila uspješna te smo s Nacionalnom agencijom za mobilnost i programe Europske unije potpisali Sporazum za projekt pod nazivom “A heritage for each country, a Europe for everyone“ („Baština za svaku državu, Europa za svakoga“). Projektom nam je odobrena svota od 28.351,00 € koji su namijenjeni za troškove upravljanja projektom, te aktivnosti usavršavanja učitelja i učenika kroz putovanja i razmjene u suradnji sa školama iz četiri različite države. Projekt će se provoditi u dvogodišnjem razdoblju počevši od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2022. godine, a uključuje partnerstvo sa školama iz Italije, Rumunjske, Grčke i Turske. Tijekom dvogodišnjeg razdoblja ugostit ćemo grupe učenika i učitelja iz spomenutih država. Projektom je planiramo da nam gosti iz Italije, Rumunjske, Grčke i Turske dođu u posjet u svibnju 2021. god. kada ćemo im prezentirati hrvatsku baštinu u Europi, prvenstveno s povijesnog i geografskog aspekta, te s posebnim naglaskom na književnost i tradicionalnu glazbu i plesove., riječi su ravnateljice imotske škole. prof.Monike Pavlović Grabovac.
Upravo sadržaj prijavnog obrasca za projekt pisala je ravnateljica Monika Pavlović Grabovac, prof. engleskog i njemačkog jezika, uz pomoć i savjete gđe Zorice Kujundžić, prof. engleskog jezika u Obrtničko – industrijskoj školi u Imotskom koja inače već godinama uspješno provodi EU projekte.
-Koordinatorica projektnog tima u našoj školi je Ivana Ćosić, prof. engleskog jezika i povijesti umjetnosti, a zamjenica koordinatorice je Ivana Petričević, prof. talijanskog i hrvatskog jezika.I to nije sve,jer će osim njih kao profesora stranih jezika i hrvatskog jezika, u projektu će aktivno participirati profesori povijesti, geografije, informatike, te glazbene i likovne kulture, ali i ostali učitelji i stručni suradnici.Zapravo to je jedan cijeli tim stručnjaka naše škole.Duboko vjerujem da i nakon realizacije ovoga prvog takvog projekta potpomognuta sredstvima iz EU fondova nećemo stati ,već nastaviti s pripremom i drugih sličnih radnji,kako bi i našim učenicima ali i našim kolegama u školi približili sustave obrazovanja koje provode europske zemlje,crpeći od njih iskustvo,ali im i na poseban način predočavati bogatstvo naše povijesti,kulture i običaja – priopćila nam je ravnateljica Monika Pavlović Grabovac.

BRACO ĆOSIĆ

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com