Tomislav Mrkonjić, igrač Croatie Zmijavci pedalira za bolesnu djecu

Biciklom kreće na put od Frankfurta do Imotskog za djecu oboljelu od raka

Plemeniti su i svake hvale vrijedni razlozi zbog kojih Tomislav Mrkonjić već neko vrijeme nije u zapisnicima nogometnih utakmica svog kluba Croatia Zmijavci. Ofenzivac hrvatskog drugoligaša posljednjih je dana u Njemačkoj gdje je loptu zamijenio biciklom, a terene ulicama i stazama kojima će se kretati u humanitarnoj akciji u koju starta u nedjelju.

Zajedno s Miljenkom Mrkonjićem i Markom Marićem pedalirat će bivši nogometaš Splita i Rudeša od Frankfurta do Imotskog s ciljem slanja pozitivne poruke i skupljanja sredstava za djecu oboljelu od raka.

“Vožnja kreće u nedjelju 4.10. u devet sati. Prije početka bit ćemo s oboljelom djecom i udrugom iz Frankfurta ispred bolnice. Donacije su već krenule. Pola prikupljenih sredstava ići će udruzi iz Frankfurta u koji se liječio moj prijatelj, a pola će ići udruzi Sanus iz Splita”, priča Mrkonjić za Dalmatinski portal pred avanturu dugu 1500 kilometara, otkrivajući i otkud ideja:

“Miljenko je moj rođak. Prošlo je deset godina otkad je ozdravio od raka limfnih žlijezda. Sada je na korak do završetka fakulteta. Želio je djeci poslati pozitivnu poruku, te se usput odužiti klinici gdje se liječio. Kada je dolazio na odmor u Hrvatsku uvijek je sa sobom imao bicikl. Razgovarali smo, a iz te priče je nastao projekt koji je dobio ogromnu priču. Uvjeren sam da će sve biti dobro. Uz nas dvojicu biciklirat će i Marko Marić, momak iz Mostara koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj.”

Plan je put proći u 11 dana, no nikoga neće smetati bude li on trajao i dan ili dva duže. Šatori su na biciklima, a prenoćit će se možda i u usputnim motelima. Manje je to važno.
Klub mu je izašao ususret, a podršku u akciji We ride against cancer trojcu daju i neki proslavljeni hrvatski sportaši poput Blanke Vlašić i Sandre Perković. U akciju se mogu uključiti svi…

IZVOR: Telesport

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com