2
323

Učenici OŠ “Tin Ujević” Krivodol obilježavaju Svjetski dan mentalnog zdravlja

Sutra se obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, a učenici 4. razreda OŠ „Tin Ujević“ Krivodol, PŠ Grubine, sa svojom učiteljicom Marijom Ujević Nenadić i logopedinjom Ivanom Kujundžić, uključili su se u eTwinning projekt „Me,Myself & I“.

Cilj projekta je promovirati važnost dobrog mentalnog zdravlja kod djece kroz različite, djeci primjerene aktivnosti, te ih potaknuti na prepoznavanje emocija, traženje podrške i primjereno komuniciranje unutar vlastite zajednice i šire u svrhu brige i očuvanja kako vlastitog, tako i mentalnog zdravlja zajednice. Uz to, djeca će moći prepoznati i primijeniti zdrave obrasce ponašanja kroz zanimljive aktivnosti te će moći učiti jedni od drugih, kroz iskustvo.

Svakim danom smo sve više svjesni koliko je važno očuvanje dobrog mentalnog zdravlja, pogotovo u ovom vremenu pandemije, kada se svi jednako uspješno ne nosimo s njezinim posljedicama. Najranjivija skupina su djeca, a posljedice pandemije ćemo itekako osjetiti upravo na njima u godinama što slijede.

Učenici 4. razreda naše škole, kroz razne aktivnosti sa svojom učiteljicom, svakodnevno uče i rade na svome mentalnom zdravlju kroz mnogobrojne aktivnosti. Ovim putem pozivaju i sve vas da se osnažite i nasmiješite. I ova pandemija će proći!, istaknula je Ivana Kujundžić. 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com