Snima se krim serija u Imotskom

Posljednjih nekoliko dana Imotski je naprosto okupiran svom silinom  snimateljske i audio tehnike.Neke njegove ulice su zatvorene zbog snimanja  , brojni  kombiji i ostala vozila  puna su  tehničke opreme.Odavno,zapravo tamo još od snimanja kadrova Vrdoljakovog filma “Ljubav i poneka psovka”,pa serije  Raosovih Prosjaka i sinova,nekoliko dana snimanja “Generala”,toliko tehnike, glumaca i statista nije došlo u Imotski.Zbog toga smo se i informirali što se to događa, tko to snima i što se snima.Sugovornika smo našli u Sanjaninu Krapinecu iz zagrebačke firme Pakt media d.o.o.  za proizvodnju filmova,videofilmova i  televizijskog programa .

– Radi se o serijalu njemačkih televizijskih kriminalističkih filmova  koje već petu godinu za redom  zajednički rade Pakt Media d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Costantin Television GmbH iz Njemacke.Svake godine snimimo 2 filma, sto znači da upravo sada  radimo 9. i 10. film.

Radi se o serijalu “Der Kroatien Krimi“ , koji je u Njemačkoj jako popularan, tako da svaki film u prosjeku pogleda 5-6 milijuna Nijemaca,veli nam Sanjanin Krapinec i objašnjava.

-Svake godine se snima u Splitu i nekom manjem mjestu nedaleko Splita. Tako smo jedne godine snimali na Visu, jedne u Zadvarju na obroncima Biokova, Šibeniku, a ove godine na red je došao i Imotski.Sva ta manja mjesta u kojima smo snimali, kao i Imotski, su odabrana zbog svojih prirodnih ljepota i kulturnih zanimljivosti.

Budući da Hrvatski audiovizualni centar daje posebne potpore stranim produkcijama koje snimaju na područjima od posebne državne skrbi, to je bila još jedna prednost Imotskog pri odabiru.Mogu istaknuti da se  ne možemo  mjeriti sa velikim holivudskim produkcijama, ali budući da se radi o Constantin Television koja je vodeća TV produkcija u Njemačkoj, sigurno  da i ova cijela tehnika oko snimanja i priprave scena ima svoju težinu.Također da činjenica kako imamo 13  dana snimanja  u Imotskom i bližoj okolici, odnosno da ce filmska ekipa ovdje boraviti puna dva i pol tjedna, nije baš zanemariva.Isto tako u seriji glavna glumica je Njemica, kao i epizodni glumci. U svakome filmu znatan broj uloga ostvare i hrvatski glumci, tako da smo već imali Gorana Navojeca, Leona Lučeva, Gorana Grgića i brojne druge istaknute glumce iz Hrvatske, da ne nabrajam sve jer bi potrajalo.

Isto tako svake godine imamo poveliki broj statista, koje uvijek uzimamo iz mjesta u kojem snimamo,rekao nam je Sanjin Krapinec.

Na pitanje  jesu  li redatelj,glumci ali ljudi iz tehnike  zadovoljni prirodnim ljepotama ,kao i prijemom Imoćana Krapinec je izjavio.

-Moram priznati da je redatelj,a i svi mi iz ekipe oduševljen Modrim i Crvenim jezerom,kao i nevjerojatnim pogledom na Biokovo.Želio bi ovim putem zahvaliti i gradonačelniku Imotskog gospodinu Ivanu Budaliću zbog kojega se osjećamo kao kod kuće,kao i cijelom odijelu  gradske komunalne djelatnosti s kojom usko surađujemo,riječi su Sanjina Krapineca.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com