Dan jabuka u OŠ “Josip Vergilij Perić”

U OŠ “Josip Vergilij Perić” u Imotskom obilježen je Dan jabuka. Tekst prenosimo u cijelosti:

“Jedna jabuka na dan, tjera liječnika iz kuće van!

U utorak 20. listopada učenici 3. a razreda sa svojom učiteljicom Katijom Nikolić obilježili su Svjetski dan jabuka u sklopu eTwinning projekta Dan jabuka 2020. Nizom različitih aktivnosti kroz sve nastavne predmete, pjesmom, pričom i crtežom na zabavan način prikazali su jabuku u svakodnevnom životu. Upoznali su različite vrste jabuka, mnoge zanimljivosti o jabuci, ali i veliku važnost jabuke za naše zdravlje. Prikupili su od mama i baka svoje omiljene recepte slastica od jabuka koje smo posložili u digitalnom alatu Book Creatoru „Naši kolači od jabuka“. Rješavali su zabavne matematičke zadatke u jabukama, pisali su pjesmice i pričice o jabukama, prisjetili se mudrih izreka o jabukama i naučili pjevati pjesmu Dan jabuka. Likovni radovi su bili posebno kreativni, a cijeli dan je bio veseo, zdrav i sladak.

Osim što su se dobro zabavili puno toga novoga su i naučili. Na kraju su se zasladili ukusnim i sočnim jabukama. Sve aktivnosti zabilježene su i bit će podijeljene na Twinspaceu i na stranicama eTwinning projekta.

Sviđa nam se učiti na ovakav način i sudjelovati u eTwinning projektima, što smo dokazali prošlogodišnjim aktivnostima u kojima smo ostvarili nekoliko Europskih oznaka kvalitete za naš rad.

Katija Nikolić, učiteljica RN”

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com