2. literarno-likovni natječaj „Velimir Đerek Sokol“ – Srce za Hrvatsku

Prošle godine OŠ „Stjepan Radić“, Imotski pokrenula je literarno-likovni natječaj „Velimir Đerek Sokol“ – Srce za Hrvatsku.

To je prvi nacionalni natječaj domoljubne tematike za učenike osnovnih škola pokrenut uz poporu Memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, potporu Ministarstva hrvatskih branitelja te uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ime je dobio po Velimiru Đereku Sokolu, zapovjedniku 1. bojne 204. vukovarske brigade koji je dao svoje srce za Vukovar, za Hrvatsku.

Natječaj smo pokrenuli zbog tog imotskog srca i tolikih naših branitelja, zbog domoljublja, tradicije, ponosa, kulture, jezika – zbog nade da ćemo ljubav prema domovini probuditi u djeci diljem Lijepe Naše. Danas možemo reći da smo uspjeli. Naime, na ovogodišnji 2. literarno-likovni natječaj prijavilo se oko 80 škola sa 134 likovna uratka, 78 literarnih uradaka i 24 uratka učenika s teškoćama.

Imotsko srce povezalo je Hrvatsku od sjevera do juga, od istoka do zapada. Stručna povjerenstva odabrala su najbolje radove, a zbog epidemiološke situacije ove godine pripremili smo virtualnu izložbu svih pristiglih radova te kulturni program objavljen na mrežnim stranicama OŠ „Stjepan Radić“, Imotski.

Odlučili smo svake godine svoje učenike upoznati sa životom jednog poginulog branitelja, nekada učenika naše škole, kako bi živjeli u sjećanjima naše djece i sviju nas. Prošle godine veliku izložbu posvetili smo Velimiru Đereku Sokolu, a ove godine to činimo u spomen Branku Kutleši, o kojem smo snimili i film. Film, rezultate Natječaja, kao i prigodni kulturni program možete pogledati na poveznici:

https://sway.office.com/LcHN7K8bnvPMqNvq?ref=Link

Od srca zahvaljujemo svima koji su nam pripomogli u organizaciji Natječaja, a posebno velika hvala našoj stručnoj potpori i donatorima, a to su: Memorijalno dokumentacijski centar Domovinskog rata i dr. sc. Ante Nazor, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Imotski i gradonačelnik Ivan Budalić, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 115. imotske brigade HV – Imotski, Školska knjiga, UHD “Imotski sokolovi”, Turistička zajednica Imota i Radio Imotski, istaknuli su iz OŠ “Stjepan Radić” Imotski. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com