UHBDR 115. imotske brigade prikuplja dokumentaciju za izradu Monografije

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 115. imotske brigade Hrvatske vojske radi na prikupljanju dokumentacije za izradu Monografije o ratnom putu brigade u spomen na sve poginule i umrle pripadnike. Kako bi prikupili što više podataka, uputili su dopis za medije kojeg prenosimo u cijelosti:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 115. imotske brigade Hrvatske vojske već godinama radi na pisanju monografije o ratnom putu brigade, kroz koju je prošlo oko 4.000 Imoćana i drugih koji su se borili pod našom brigadom.

Na monografiji su angažiranaa tri povjesničara, naš Imoćanin Nikola Štambak, našp prijatelj dubrovačkih korijena dr.sc. Jakša Raguž i Teo Šalinović.

Da  bi  upotpunili  buduću  monografiju  i  gto  jasnije  iznijeli  istinu  o Domovinskom  ratu  i  našim  bojovnicima  koji  su  stvarali  Republiku Hrvatsku ovim putem molimo sve bivše pripadnike 115. imotske brigade koji  imaju  nekakvu dokumentaciju (bilo  kakvu) vezanu  uz ratni  put spomenute brigade da je ustupe na uvid Udruzi.

Molimo da materijale u vidu dokumenta, dnevnika, bilješki, topografskih karti, fotografija ili u bilo kojem drugom oblik donesu ili dostave u prostorije Udruge na adresi: Ante Starčevića 23, 21260 Imotski, (095 90 38 315 Tajnik)

Udruga se nalazi nasuprot gradske vijećnice Grada Imotskog, gdje su nekada i bile matične prostorije brigade. Svi materijali koji se dostave u Udrugu tajnik će kopirati  i  vratiti  donositelju  uz  zahvalu,  te  će  poslužiti  za  završni  dio monografije.

Šteta  bi  bila  da  se  monografija izda u pisanom  obliku,  a  da pojedina dokumentacija ostane po privatnim arhivama i tako nikada ne ugleda svjetlo dana.

Knjigu o Imoćanima u Domovinskom ratu smo dužni napisati radi naših poginulih i umrlih pripadnika kao i za mlađe generacije koje dolaze, stasaju i rastu u slobodnoj državi o kojoj su mnogi snivali stoljećima.

DUŠU BOGU – ŽIVOT ZA HRVATSKU

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com