U listopadu čak 18 prometnih nesreća na području Imotskog

Prema podacima PGP Imotski, tijekom listopada ove godine dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom. 2 osobe zadobile su teške, a jedna lakše tjelesne ozljede.

Najveći broj prometnih nesreća dogodio se na području Vinjana Donjih, odnosno njih 5, što je 27,77% te na području grada Imotskog gdje su se ukupno dogodile 4, tj. 22,22% od ukupno evidentiranih prometnih nesreća.

Promatrajući prometne prekršaje koji direktno utječu na stanje sigurnosti prometa, policijski službenici su, tijekom promatranog razdoblja, sankcionirali 12 prekršitelja zbog  vožnje pod utjecajem alkohola, 103 zbog prekoračenja brzine, 61 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 22 prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole ili neregistriranih vozila.

Provodeći poslove nadzora i upravljanje promet, policijski sklužbenici su zbog počinjenja prekršaja iz prometa isključili 16 vozača, i to uglavnom zbog upravljanja pod utjecajem alkohola te upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 22 vozila gdje se uglavnom radilo o isteku valjanosti prometne dozvole, odnosno vožnja neregistriranih vozila.

U narednom periodu posebna pozornost će se usmjeriti na 4 prekršaja koja su od  strane MUP-a okarakterizirana kao 4 faktora rizika u prometu, i to prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola, prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com