4
1889

Ante Ćapin, junak “Croatie” u Zagrebu: “Posvećujem pobjednički zgoditak sebi”

Igrala se  87.-88. minuta drugoligaške utakmice između Dinama II i  jesenskog hita Druge HNL Croatie iz Zmijavaca.Rezultat 1:1.Trener gostiju Vik Lalić zadovoljan rezultatom, konačno i odličnom igrom svoje momčadi  , uvjeren da se on može zadržati do kraja u igru uvodi  dvojicu igrača Begića i Antu Ćapina kako bi “ukrao” još koji minut.Sudac produžava igru za  četiri minute.I onda slijedi  jedna kontra Zmijavčana u zadnjih petnaestak sekundi utakmice.Tomislav Mrkonjić izbacuje Todorića ovaj s krila centrira pred gol Dinama .Na drugoj stativi poznata  golgeterska glava Ante Ćapina  Ćape i dakako, rezultat se mijenja u 2:1.Pobjeda Zmijavčana,sudac svira kraj.Zna se što je bilo dalje.Ante Ćapin na ramenima svojih suigrača,Croatia  osvaja i  četvrtu pobjedu za redom .U posljednjih pet utakmica čak trinaest novih bodova i čvrsto  peto mjesto  na kraju jesenskog  dijela prvenstva.

Ma kud može bolje!?Sve se  lijepo  poklopilo .Došli Zmijavčani s novim  autobusom  u Zagreb. Večer prije utakmice vodstvo i igrači kluba iznenadili Antu Ćapina velikom tortom.Nije očekivao.Proslavili s njim njegov  35.  rođendan.Skoro Ćapo bio  na rubu suza.Dinamo im sutra protivnik.Jeste druga postava  najbolje hrvatske  nogometne momčadi,ali sve su to momci koji će sutra krenuti europskim travnjacima.I došli igrači iz malih Zmijavaca i održali im lekciju.Nije uzalud  ona poštapalica u kojoj se pita,što zajedničko imaju NK Osijek,NK Dinamo i NK Hajduk?Pa zna se.Svi imaju poraze od Croatie iz Zmijavaca.

Dvadeset i četiri sata poslije krenusamo pronaći junaka Croatijine pobjede Antu Ćapina Ćapu.U Glavini Donjoj kod Imotskog  radi u poznatoj firmi Eko Imotski gdje je zamjenik direktora.

-Ma nemojte sada mene hvaliti,cijela momčad je odlično igrala i eto ja sam samo  postigao taj zgoditak.Ali kad već inzistirate mogu kazati da mi je ovo najdraži zgoditak do sada u karijeri.Zadnja sekunda,protivnik Dinamo i ja donosim pobjedu.Ma nisam trebao ni postaviti glavu.Lopta od Todorića bila je kao navođeni projektil.Ovaj gol posvećujem sebi,ma koliko izgledalo čudno,pa mojim malenim Nikoli i maloj Bruni.Za svoj trideset i peti rođendan,veli nam simpatični i skromni  golgeter Ćapin.

Pitamo ga kako ide posao,jel zadovoljan statusom u svojoj Croatiji,kako gleda na odlično izdanje svoje   momčadi,kako se nosi s poslom,godinama i obvezama u klubu.

-Znam da je trideset i peta,ali još uvijek mogu dati podosta svojoj Croatiji.Istina ,zbog posla manje  treniram,onda  je tu  obitelj supruga,dvoje male djece,treba  moja pomoći.No,ne ljutim se što ulazim s klupe jer je Croatia obiteljski klub,razumijete.Svi smo jedna obitelj,svi za jednoga,jedan za sve.Još k tome uprava koja izvrsno radi svoj posao.Možemo do prve lige s ovakvom organizacijom,ali i kvalitetom,veli Ante i nastavlja.

-Ne mogu ovdje ne zahvaliti svojoj firmi, direktoru i kumu Anti Lončaru,pa Predraga  ,svojoj supruzi Antoniji.Prvi me razumiju kada idem na putovanja i treninge,a supruga isto tako .A moji suigrači,najbolji prijatelji.Mogu s njima do pedesete.A golovi?To vam je meni u krvi,ono kaže se  da imam nos za gol.Pa tako bijaše i u Zagrebu.U pravo vrijeme,na pravom mjestu.Radostan sam veli nam samozatajni junak Croatie.

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com