3
163

COR Imotski organizira okrugli stol o volontiranju i edukaciju o menadžmentu volontera

Centar za održivi razvoj (COR) organizira  okrugli stol o mogućnostima volontiranja u školi i zajednici u okviru projekta „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“.

Okrugli stol će se održati danas, 21. prosinca, od 10 do 11.30 sati, na platformi ZOOM. 

Cilj okruglog stola je razmijeniti iskustva i promišljanja, upoznati druge organizacije i ustanove o prednostima, dobrobitima i mogućnostima uključivanja volontera, odnosno razvoja volonterskih programa kako za volontere / učenike, tako i za same organizacije i zajednicu u kojoj djeluju.

Projekt „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“ COR provodi u partnerstvu s Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” i Osnovnom školom „Stjepan Radić“, a uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.                        

Nakon okruglog stola, COR organizira edukaciju o menadžmentu volontera za organizatore volontiranja, i to od danas do 23. prosinca, u vremenskom intervalu od 12 do 15 sati, na platformi ZOOM.

Edukacija je namijenjena školama, organizacijama civilnog društva i drugim organizatorima volontiranja. 

Edukacija o menadžmentu volontera dio je projekata „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“ i „Volontiram – činim svoj svijet boljim“.

Projekt „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“ provodi se u partnerstvu s Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” i Osnovnom školom „Stjepan Radić“, a projekt „Volontiram – činim svoj svijet boljim“ u partnerstvu s Udrugom mladih „K.U.M. Proložac” i općinama Proložac, Podbablje i Runovići.

Financijsku potporu osigurali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Ova događanja uz brojne volonterske akcije i radionice dio su Dana volonterskog rada na području Imotske krajine, koje COR provodi u suradnji s osnovnim i srednjim školama i lokalnim udrugama s područja Imotske krajine.

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com