5
1186

Obrtničko-industrijska škola u Imotskom treću godinu za redom u EPAS programu – European Parliament School

Unatoč izazovima koji su pred njih postavljeni zbog epidemije Covid 19,   predanim radom  drugu godinu zaredom učenici imotske Obrtničko-industrijske škole  obnovili su zasluženi status Škole ambasadora Europskog parlamenta nakon vanjske evaluacije za šk. god. 2019./2020.Tako je Obrtničko-industrijska škola u Imotskom dio prestižnog programa Škole Ambasadori EU Parlamenta, među 50-ak srednjih škola U Hrvatskoj.

– Naši vrijedni učenici uključeni u taj program stekli su pritom status junior ambasadora, pohvalila nam se tim povodom voditeljica programa i koordinatorica EU projekata,prof.Zorica KUjundžić te istaknula.

 -Program »Škola ambasador Europskog parlamenta« se provodi u svim državama članicama Europske unije pa tako i u Hrvatskoj od 2016./2017. Europska parlamentarna demokracija, aktivno građanstvo i razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana Europske unije niti su vodilje programa koji provodi svaka od uključenih srednjih škola. Pri tom svaka škola odabire kako i na koji način će osmišljavati aktivnosti i provoditi program.Pod vodstvom tima za provođenje programa, senior ambasadora i profesora škole Zrinke Jonjić, Marice Mikulić, Tanje Grizelj-Smoday i Mirjane Vlašić  program se provodi s učenicima, među kojima su najaktivniji nagrađeni od strane tima ističe prof.Zorica Kujundžić.

 S obzirom da se nije moglo organizirati u školi, nagrade su im uručene na prigodno okićenom gradskom trgu poštujući sve mjere predostrožnosti.

 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com