Protekli mjesec 13 prometnih nesreća na području Imotskog

Prema podacima Postaje granične policije Imotski, tijekom prosinca dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća, od kojih je 6 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom.

U navedenim nesrećama, 2 osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, dok je 6 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Najveći broj prometnih nesreća dogodio se na užem području grada Imotskog, točnije 4, odnosno 30,76% te na području Zmijavaca gdje su se ukupno dogodile 3 prometne nesreće, odnosno 23,07% od ukupno evidentiranih prometnih nesreća.

U navedenom periodu, policijski službenici su pod utjecajem alkohola sankcionirali 3 prekršitelja, 259 zbog prekoračenja brzine, 35 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 2 prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole ili neregistriranih vozila.

Provodeći poslove nadzora i upravljanje prometom, policijski službenici su, zbog počinjenja prekršaja, iz prometa isključili 3 vozača, i to uglavnom zbog upravljanja pod utjecajem alkohola te upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 vozila gdje se uglavnom radilo o isteku valjanosti prometne dozvole, odnosno vožnja neregistriranih vozila.

Poručuju da će se u narednom periodu posebna pozornost usmjeriti na 4 prekršaja koja su od strane MUP-a okarakterizirana kao 4 faktora rizika u prometu, i to prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com