ŠRD “Šaran” uputio obavijest o zamjeni ribičkih uvjerenja

ŠRD “Šaran” Proložac uputio je obavijest o zamjeni ribičkih uvjerenja. Tekst prenosimo u cijelosti:

“Sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu,  Ministarstvo poljoprivrede – Uprava ribarstva najavila je da će od 01.01.2021. godine  svaki ribič koji od tog datuma bude uzimao GODIŠNJU ribolovnu dozvolu u pojedinog ovlaštenika ribolovnog prava – ribolovne udruge, obvezno morati posjedovati novo Uvjerenje o položenom ribičkim ispitu.

Županijski ribolovni savezi ovlašteni su vršiti zamjene ribičkih uvjerenja te stoga i ŠRS SDŽ radi na zamjeni uvjerenja koje moraju imati svi članovi športsko ribolovnih udruga prilikom ishodovanja godišnjih dozvola za športski ribolov. 
 
Protekli vikend ŠRD “ŠARAN” Proložac, odnosno ovlaštene osobe iz ŠRS SDŽ su u Prološcu Donjem radili na zamjeni uvjerenja ribičima, a obzirom na veliki interes zamjena uvjerenja radit će se i u subotu, 16.01.2021. godine s početkom u 13,00h, u Prološcu Donjem, osnovna škola Ivan Leko.
 
Tko pristupi zamjeni uvjerenja obvezno treba ponijeti svoju osobnu iskaznicu, OIB broj (ukoliko se ne nalazi na osobnoj iskaznici), uvjerenje o položenom ribičkom ispitu (staro uvjerenje) i naknadu propisanu za zamjenu uvjerenja u iznosu od 100,00 kn. 
Posebno je propisano da s maloljetnom osobom koja je položila ribički ispit a još nema navršenih 16 godina života, na zamjenu obvezno treba doći i zakonski zastupnik (roditelj) ili skrbnik kako bi potpisao potrebnu suglasnost. 
Osobe koje su ribički ispit položili u 2020. godini nisu dužni platiti zamjenu uvjerenja (100 kuna), ali su obvezni doći i izvršiti zamjenu istog. 
 
POSEBNA NAPOMENA :
Sve osobe obvezne su imati zaštitnu masku za lice, a zamjeni će pristupiti jedna po jedna osoba, obzirom na epidemiološku situaciju. 
 
Bistro!”
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com