“Kulturno naslijeđe Ujević”

Od  prof.dr.sc Darka Ujevića glavnog urednika i voditelja  savjetovanja”Kulturno naslijeđe “Ujević” dobili smo dopis u kojemu između ostalog stoji:

 Poštovane kolegice, kolege, suradnici i prijatelji !

Čast mi je pozvati Vas na dostavu radova i sudjelovanje na 6. Znanstveno stručnom savjetovanju “Kulturno naslijeđe Ujević” (KNU),koje će se održati od 1. do 2. listopada 2021.
godine,u  OŠ ” Tin Ujević” u Krivodolu (21263), kod Imotskog.Prema usmenim najavama za očekivati je nekoliko  potpuno novih rukopisa i radova vezanih za ostavštinu velikog hrvatskog  književnika i pjesnika Tina Ujevića.
Dostignuta razina Zbornika KNU je: Znanstvena monografija/ znanstveno stručna knjiga.
Prvenstveno zbog: Kvalitete znanstveno stručnih radova, tehničke uređenosti Zbornika i znanstveno stručne citiranosti.Zbornik KNU ima i međunarodnu indeksikaciju, koju je potvrdio svojom:redovitošću i prepoznatljivošću u znanstvenim i stručnim  čitateljskim krugovima.
Redovito se nakon Savjetovanja održavaju  i vrlo vrijedne promocije.
Tako je za prošli 5. KNU, održana vrlo dojmljiva promocija u GK “Tin Ujević”, u Zagrebu, na Trešnjevci. Ova vrlo popularna knjižnica, se još od milja naziva i Tinova knjižnica. Koju je Tin redovito posjećivao i bio dugogodišnji član.Zasigurno je to naš zajednički rezultat i zelja da sa svakim novim Savjetovanjem, predstavimo nove i prepoznatljive rukopise. Cijenim da objavljena kulturna baština Ujevića i puno šire, ostaje trajni podsjetnik brojnih generacija.
Iznova prelistavajući prošle Zbornike KNU, stekao sam još čvršće znanstveno i stručno uvjerenje, da su mnoge od objavljenih tema, u zadnji čas otrgnute zaboravu. U mnoge je od tih tema i radova, kao i eseja je  uloženo puno vremena.Ovo sam želio da nakon promišljanja i na ovom mjestu, svima uputim iskrene čestitke i izraze zahvalnosti, na svim dosadašnjim doprinosima i objavama. Ovdje još želim reći, da uspomene ne blijede, poput onog našeg čuvenog sastanka u Splitu , na kojem smo dogovarali naše polazne strategije. Prije jednog destljeća. Nezaboravno.I na kraju za javljanje, da će biti moguće, kao i na prošlom KNU, uz usmena izlaganja organizirana i poster sekcija.koja se isto tako pokazala vrlo vrijednom. Također Vas pozivam da u Zborniku predstavite Vaša djela (knjige i publikacije), s kratkim osvrtom na ostvarenje u protekle dvije godine između 5 i 6 KNU. Hvala na svemu i radujem se nastavku naše dobre suradnje i dobrih znanstveno stručnih radova. Kao i priloga i eseja.
Srdačno Vas sve skupa pozdravljam i želim svako dobro Vama i Vašima.
Glavni urednik i voditelj savjetovanja KNU:

Prof.dr.sc. Darko Ujevic.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com