Nakon višemjesečne akcije ‘pala‘ skupina dilera s područja Imotskog: sumnja se da su u Hrvatsku prokrijumčarili više od jedne i pol tone marihuane

“Nakon višemjesečne akcije tajnog nadzora komunikacija i slaganja mozaika, splitska policija je u suradnji s USKOK-om tijekom utorka navečer na području Imotskog “razbila” šesteročlanu grupu za koju se sumnja da se udružila u zločinačko udruženje radi krijumčarenja velikih količina marihuane u Hrvatsku.

Iako u najnovijoj akciji uhićenja i pretragama stambenih objekata i pokretnina, po neslužbenim informacijama, nikakva značajna količina droge nije pronađena, skupinu se sumnjiči da su tijekom prošle godine u Hrvatsku navodno prokrijumčarili više od jedne i pol tone marihuane.

Službenu informaciju o ovom uhićenju javnost još nije dobila, no doznajemo da su dvojica članova tzv. zločinačke, i to jedan državljanin Crne Gore kao i jedan Imoćanin, već od prije u zatvoru dok su u utorak uhićena preostala četvorica sudionika.

Navodno su uhićeni sin jednog poznatog pekara s tog područja, potom jedan granični policajac, brat jednog 28-godišnjaka koji je nedavno nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja 200 kilograma marihuane te još jedna osoba.

Očekuje se da tijekom srijede budu privedeni na ispitivanje na USKOK, a zatim i pred suca istrage koji će, ako USKOK podnese takav prijedlog, a nema sumnje da hoće, odlučivati o određivanju istražnog zatvora.”, piše Slobodna Dalmacija.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com