U siječnju 14 prometnih nesreća na području Imotskog

Na području PGP Imotski, tijekom siječnja se dogodilo ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih su 2 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. 2 osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede. 

Najveći broj prometnih nesreća dogodio se na užem području grada Imotskog, gdje se ukupno dogodilo 5 prometnih nesreća ili 35,71% te na području Sviba gdje su se ukupno dogodile 2 prometne nesreće, odnosno 14,28% od ukupno evidentiranih prometnih nesreća. 

Tijekom promatranog razdoblja, policijski službenici su sankcionirali 9 prekršitelja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 252 zbog prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja, 57 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja isteka  važenja prometne dozvole ili neregistriranih vozila. 

Provodeći poslove nadzora i upravljanje prometom, policijski službenici su zbog počinjenih prekršaja iz prometa isključili 3 vozača, i to uglavnom zbog upravljanja pod utjecajem alkohola te upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 8 vozila gdje se uglavnom radilo o isteku valjanosti prometne dozvole, odnosno vožnaj neregistriranih vozila.

Iz PGP Imotski poručuju da će u narednom periodu posebnu pozornost usmjeriti na 4 prekršaja koja su od strane MUP-a okarakterizirana kao 4 faktora rizika u prometu, i to prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela za vrijeme vožnje. 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com