DCIM101MEDIADJI_0004.JPG

Na Kozjačiću postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada

Komunalno društvo Grada Imotskog na Odlagalištu neopasnog otpada “Kozjačić” postavilo je 10-ak velikih kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada gdje će građani i pravne osobe moći dovesti svoj odvojeno sakupljeni neopasni otpad.
 
Izrađen je Cjenik za svaku vrstu otpada po ključnim brojevima otpada, a građani će moći besplatno odlagati svoj odvojeni otpad, dok će pravne osobe plaćati zbrinjavanje po važećem Cjeniku. Odvojeno će se prikupljati plastična ambalaža, drvo, staklo, metal, gume, tekstil, baterije i akumulatori, biorazgradivi otpad, otpad s groblja i još nekoliko vrsta otpada. 
 
Građevinske tvrtke će moći na Odlagalište dovesti odvojen i čist građevinski otpad te ga propisno zbrinuti na dio Odlagališta koji je za to predviđen. Uvjet je da otpad bude čist i razvrstan, a Komunalno društvo će za otpad izdavati prateću dokumentaciju koja mora pratiti tijek otpada.
 
“Plan nam je na Odlagalištu “Kozjačić” uspostaviti skladište neopasnog otpada gdje će se otpad skladištiti po vrstama, a u roku od jedne godine smo ga po Zakonu dužni dalje predati tvrtkama ovlaštenima za pojedine vrste otpada (tvrtke koje posjeduju važeće dozvole). Ovim putem obavještavamo sugrađane da na odlagalište mogu dovesti svoj odvojeno sakupljeni neopasni otpad. Glomazni otpad s područja Grada Imotskog i dalje vozimo po pozivu od naših sugrađana, te im za sve informacije i dalje stojimo na raspolaganju”, poručuju iz Komunalnog društva. Podsjetimo, Komunalno društvo Grada Imotskog je u studenom prošle godine preuzelo upravljanje Odlagalištem neopasnog otpada ” Kozjačić”.
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com