Šesto kulturno nasljeđe Ujević

Od  prof.dr.sc.Darka Ujevića voditelja vrijednog projekta Kulturno nasljeđe Ujević dobili smo obavijest koju prenosimo u cijelosti.

Poštovane kolegice i kolege!

Zadovoljstvo mi je istaći da i ovogodišnji Zbornik radova od 6. Znanstveno stručnog savjetovanja donosi više izvornih i znanstvenih, preglednih i stručnih radova, eseja, priloga, pjesama i informacija o književnim, znanstvenim i stručnim djelima.

Ovogodišnje savjetovanje zbog većeg broja radova iz inozemstva ima i međunarodno savjetovanje (učešće). Što je zasigurno vrlo lijepi i poticajni rezultat, ali i primjetan interes znanstvenika i stručnjaka. Uz Kulturno umjetničku udrugu Ujević, pokrovitelji ovogodišnjeg savjetovanja su:

Sveučilište u Zagrebu, Gradske knjižnice Zagreba i GK „Tin Ujević“, Zagreb;

U ovoj godini imamo i tri jubileja, od rođenja naših velikana pisane i književne riječi i to: Tina Ujevića 130 godina; Dr. Mate Ujević 120 godina; Ivana Raosa 100 godina;

Ovdje još moramo istaći i zahvalnost na brojnim radovima vezanim i za ove jubileje. Tako da ćemo se tijekom Savjetovanja u Krivodolu i promocije Zbornika 6. KNU kroz prezentacije prisjetiti i radova naših nezaboravnih velikana, kao i nekolicine drugih. Na kraju ovog pozivanja, srdačno Vas pozdravljam.

Glavni urednik i voditelj savjetovanja :

Prof. dr. sc. Darko Ujević

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com