Priopćenje U.H.D. “Imotski Sokolovi” i Udruge HVIDR-a Imotski

U cijelosti prenosimo priopćenje U.H.D. Imotski Sokolovi 3. Imotska bojna 4.GBR-a i Udruge HVIDR-a Imotski:

“Najstrože osuđujemo pisanje novinarke Tihane Marović u Slobodnoj Dalmaciji i novinarke Sanje Modrić na portalu Telegram.hr pokušavajući maliciozno prikazati Ivana Budalića kao i sve ostale branitelje, invalide Domovinskog rata kao povlaštenu kastu, te time u javnosti stvoriti negativnu sliku o doprinosu istinskih branitelja u obrani i stvaranju nezavisne Republike Hrvatske.

Naš suborac Ivan Budalić, dragovoljac Domovinskog rata od samih početaka srbočetničke agresije na goloruki hrvatski narod, priključuje se 1991.g. slavnoj postrojbi HV 3. Imotskoj bojnoj 4. gardijske brigade ZNG.

Ne štedeći se ulazio je u mnoge pogibeljne situacije koje su se događale u ratu, zbog čega je odlikovan najvišim ordenom hrvatske vojske „Knez Domagoj sa ogrlicom.“

Invaliditet kojeg spočitavate zadobio je u bliskoj borbi s ARKANOVIM ČETNICIMA u operaciji „GUSAR“ ili poznatija kao MASLENICA. Zadobio je prostrijelnu ranu od četničkog metka, na našu radost, a vašu žalost, ostao je živ Bogu Hvala.

Ivan Budalić je otac petero djece koji svojim načinom života svjedoči kako se poštuje i voli čovjeka, svoj grad i svoju domovinu.

Bez političkih konotacija, izražavamo punu podršku Ivanu Budaliću i svim hrvatskim braniteljima koji se i dalje bore da svojim doprinosom rade na boljitku Lijepe Naše,” priopćili su predsjednik U.H.D. Imotski Sokolovi, Dubravko Šumanović i predsjednik Udruge HVIDR-a Imotski, Jakiša Bubalo.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

  1. Poštovani, nitko ni jednom riječi nije spomenuo, u negativnom kontekstu, njegov ratni put…u člancima je opisana situacija oko značajno više potrošenih sredstava reprezentacije i neaktivnosti u Saboru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com