Besplatne radionice i edukacije u Lovreću

 Nedavno smo objavili da je udruga „Kolajna ljubavi“ u Lovreću otvorila „Društveni centar Laurentius“.  Otvoren je svima iz cijele Imotske krajine, a tamo se od ponedjeljka do subote redovito odvijaju edukativne i kreativne radionice te zanimljivi dnevni boravci. Sudjelovanje u svim aktivnostima je besplatno i sigurno jer se prate epidemiološke mjere, vrši dezinficiranje ruku i nošenje maski.

Redovito se javno objavljuje mjesečni kalendar gdje možete pratiti sve aktivnosti, a današnji program 24. ožujka namijenjen je djeci i roditeljima i uključuje oslikavanje lica i šminkanje. Navratite na ovaj dnevni boravak od 14 do 19h i povedite najmlađe jer će jako uživati.

U četvrtak, 25. ožujka, odvija se dramski dnevni boravak koji vodi Vesna Ujević. Uz smijeh i zabavu u dramskim boravcima i pripremi zanimljive komedije možete sudjelovati od 14 do 19h.

Posebno zanimljivo bit će u petak, 26. ožujka, u sklopu ekološkog dnevnog boravaka obrade drveta u 14h. Tada će se izrađivati drvena raspela ukrašena maslinovim grančicama. Svatko svoje raspelo može ponijeti kući, a poslužit će kao prekrasna dekoracija za blagdanosko razdoblje.

U subotu, 27. ožujka, od 14h recikliraju se stare gume i pretvaraju u prave zelene oaze. Prava aktivnost za čitavu obitelj ili grupu prijatelja! Prekrasne posude za cvijeće u koje ćemo transformirati gume ukrašavat će naša mala mjesta i biti podsjetnik na sve koji će sudjelovati u ovakoj svrhovitoj radionici. 

Novost je i rubrika „Pravo lice Imotske krajine“ gdje se u sklopu rada Laurentiusa biraju istaknuti pojedinci iz Imotske krajine. Tako su sr.Jelena Lončar i Mario Ljubičić već postali nositelji ove titule.

Sve aktivnosti možete pratiti na facebook i web stranici projekta: laurentius.com.hr

Projekt „Društveni centar Laurentius“ nastao je umrežavanjem čak pet udruga na korist svih građana u Imotskoj krajini. Osim nositelja projekta Udruge „Kolajna ljubavi“,  projektne aktivnosti se realiziraju u suradnji s Zavičajnom eko udrugom „Ričice“, Kulturno umjetničkom udrugom „Ujević“, Centrom za održivi razvoj Imotski “IMO-info” i Kulturnom udrugom mladih “K.U.M. PROLOŽAC”. Ovako odlična suradnja je i garancija zanimljivih i korisnih sadržaja koji su potrebni za poboljšanje društvenog života našeg kraja. Sama općina Lovreć je omogućila korištenje svog javnog prostora kao prvog društvenog centra na području Imotske krajine.

Projekt se provodi  dvije godine, od studenog 2020. do studenog 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.908.272,42 kuna, a sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%) u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Naziv projekta: “Društveni centar Laurentius”

Nositelj: Udruga “Kolajna ljubavi”, Kneza Branimira 3, Imotski (OIB:40000099033)
Partneri: Općina Lovreć, Centar za održivi razvoj, Kulturna udruga mladih “K.U.M. PROLOŽAC,” Zavičajna eko udruga Ričice, Kulturno-umjetnička udruga „Ujević“
Trajanje projekta: 2.studenog 2020 – 2.studenog 2022.godine

Ukupna vrijednost projekta: 1.908.272,42 kune

Iznos bespovratne potpore: 1.908.272,42 kune
Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com