Potpisana tri ugovora u sklopu projekta Aglomeracije Imotski, ukupne vrijednosti 160 milijuna kuna

Direktor Vodovoda Imotske krajine danas je s izvođačima radova potpisao tri ugovora iz projekta „Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe aglomeracije Imotski“, čija je vrijednost 160 milijuna kuna. „Nije mala stvar započeti s radovima, a mi očekujemo otvaranje gradilišta u sljedećih mjesec dana. Ovih 160 milijuna danas potpisanih radova samo je dio slike odnosno ukupnog mozaika vodno komunalne infrastrukture koja će se raditi u narednim godinama na području Splitsko-dalmatinske županije“, istaknuo je ministar gospodarstva i održivoga razvoja Tomislav Ćorić.

Gradonačelnik Grada Imotskoga Ivan Budalić nije krio zadovoljstvo zbog potpisanih ugovora. „Postojeći sustav nije mogao primiti više ekvivalenata, tako da ćemo izgradnjom novoga sustava dobiti veći broj priključaka“, rekao je Budalić. On je u svom izlaganju zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu te na taj način davali poticaj. „Bilo je tu stvari koje su usporavale posao, ali smo ih, hvala Bogu, uspjeli riješiti“, dodao je.

Načelnik Općine Proložac Mate Lasić rekao je kako Imotski i Imotska krajina imaju kadrove i kako su sposobni napraviti ovakve projekte.

Dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić naglasio je da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugovoreno 6 aglomeracija. „Ovo je kapitalni projekt za ovo područje. To je nešto što ulijeva optimizam da će stanovnici ovoga dijela naše županije imati kvalitetan i ugodan život u budućnosti“, rekao je Šošić.

Vodovod Imotske krajine već ima eksterni i interni tim koji vodi projekt. „Mi smo angažirani kao nositelji projekta i radimos administracijom Hrvatskih voda, Gradom Imotskim i općinama na ovom projektu“, rekao je direktor Vodovoda Imotske kraijne Luka Ćorić. Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković novinarima je rekao da je od ukupno 13 javnih nabava na današnji dan provedeno njih 10 te je ugovoreno 220 milijuna kuna, što govori da je riječ o iznimno uspješnom projektu.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com