Ivana Šabić: Kandidatkinja grupe birača za načelnicu Zmijavaca

Ivana Šabić, rođena je 23.10.1994. godine u Imotskom. Osnovnu školu završila je u Zmijavcima, a srednju gimnaziju dr. Mate Ujevića u Imotskom. Nakon završenog Filozofskog fakulteta, upisala je školu psihoterapije te je trenutno edukantica  smjera Transakcijske analize. Članica je udruge „Kamenjarka“ Zmijavci. Završila je program osposobljavanja za lovca i time postala jedina lovkinja u Zmijavcima. Članica je Udruge žena „Cvit u kamenu“ i Hrvatskog planinarskog društva. Završila je planinarsku školu, a kao najveće životno postignuće navodi hodočašće Camino de Santiago (put sv. Jakova) koje je hodala u listopadu 2018. godine. To je hodočašće dugo 820 kilometara, a hodala ga je 28 dana. Organizirala je humanitarnu akciju „Put milosti“ za djecu dječjeg doma „Maestral“. Održala je okrugli stol u sklopu projekta TEMPOriranje na temu „Utjecaj koronavirusa na ranjive skupine te važnost trenera i njegove uloge u popularizaciji sporta.“ Osnovala je grupu „Prijatelji prirode“ koja se bavi promicanjem ekoloških spoznaja i edukacijom djece i mladih o potrebi i načinima očuvanja okoliša. Do sada je uspješno završila projekte čišćenja Starokršćanske bazilike i arheološkog nalazišta Brižine u rodnim Zmijavcima.

Smatra da se edukacijom lokalnog stanovništva zaštita okoliša može efikasno i jeftino provoditi s obzirom da zaštita okoliša na lokalnoj razini počinje od svakog pojedinca i njegove neposredne okoline. Opći program „Zajedno za Zmijavce“ želi u Zmijavcima stvoriti poticajnu klimu u kojoj će Općina biti nositelj i realizator projekata poput izgradnje vrtića, koji će omogućiti svakom djetetu u Zmijavcima uvjete odrastanja kakve imaju i djeca u gradovima. Polazište uspjeha kandidatkinja smatra volju i želju za radom. Pozitivan stav ima o svima koji su dokazali svoju stručnost i u smislu suradnje otvorena je svima koji će konstruktivno sudjelovati u poboljšanju života u Zmijavcima.

Umjesto traženja mana i razlika koje će Zmijavčane razdvajati, poziva  da svi kandidati zajedno koaliraju sa stanovnicima i usmjere svoje znanje, iskustvo, trud i rad u ono što Zmijavčani zaslužuju.

„Činjenica je da svi u Zmijavcima živimo zajedno i svi se poznajemo u većoj ili manjoj mjeri te mislim da pitanje stranke ili pripadnosti istoj ne definira nikoga od nas u ljudskom smislu. Moj tim je mlad, energičan, željan promjene i svoje iskustvo, znanje i volju želi usmjeriti za boljitak Zmijavaca,“ izjavila je Ivana.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com