IMOTSKA KRAJINA: RASTE BROJ OBOLJELIH OD KORONA VIRUSA

Samo u prvih osam dana travnja na području Imotske krajine, a po podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  oboljelo je 160 osoba od korone. Kada se uzme u obzir da je tijekom cijelog prošlog mjeseca ožujka bilo 266 oboljelih,u veljači 36,a u siječnju ove godine 91,vidljivo je da brojke oboljelih ubrzano rastu.

“Ovo je čini mi se vrhunac takozvanog trećeg vala, riječi su voditelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Imotski dr. Joška Marasa. Siguran sam da će još nekoliko dana te brojke rasti, a onda bi trebao uslijediti pad zaraženih. Pazite, mi smo imali prvog zaraženog 1.travnja prošle 2020. godine. Tijekom toga mjesec ukupno smo imali četiri zaražene na cijelom području Imotske krajine. U svibnju i lipnju nismo imali nikoga, a onda u srpnju 13, kolovozu 209, rujnu 100, listopadu 296 i onda rekord u studenom čak 834 osobe. U prosincu 544 i onda kako rekoh u siječnju, veljači i ožujku ukupno 393 osobe. Sada te brojke rastu. Do sada smo u KBC-Split s područja Imotske krajine imali hospitalizirano 155 osoba s područja Imotske krajine  od početka pandemije do 1.ožujka ove godine, a zbog korone 31 naš sugrađanin je umro.”


“Do sada je cijepljeno 2200 naših sugrađana, 600 njih dobilo je i drugu dozu i ako uzmemo i broj onih koji  su imunizirani prirodnim načinom a mi smatramo da je takvih oko 8 tisuća onda imamo zaštićenih oko deset tisuća ljudi. Kada bi cijepili još  8 tisuća dobili bi oko 70 posto imuniziranih a to su već izuzetno dobre brojke koje garantiraju veliku zaštitu,” veli dr. Maras.                   

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com