5 savjeta kako urediti maleni apartman do 30 kvadrata

U doba pandemije koronavirusa turizam je jedna od najpogođenijih grana gospodarstva. Sve je manje gostiju na Jadranu i možda je upravo ovo pravi trenutak da preuredite svoj maleni apartman na moru ili kopnu. Moderan i funkcionalan apartman „privlači“ goste i povećava popunjenost. Investicija se u pravilu vraća kroz 2 sezone. U današnjem članku predstaviti ćemo Vam top 5 savjeta kako urediti maleni apartman do 30 kvadrata, a kojih se to smjernica trebate držati pogledajte u nastavku.

  1. Iskoristivost svakog milimetra – prvo i najvažnije pravilo kod malenih apartmana je maksimalno iskoristiti prostor i učiniti apartman što „većim“ i funkcionalnijim. Malo je ljudi koji samostalno od malenoga apartmana mogu izvuči maksimum i opremiti ga tako da se čovjek ne osjeća klaustrofobično. Zato su tu dizajneri i tvrtke koje nude izradu namještaja po mjeri. Oni će dizajnirati i opremiti Vaš apartman funkcionalnim namještajem po mjeri svijetlih tonova kako bi prostor izgledao što većim. Što je manje pregrada i što je više otvorenog prostora maleni apartman postaje većim. Stoga Vam preporučamo da prepustite opremanje malenoga apartmana dizajnerima i koristite samo namještaj po mjeri kako bi ga učinili što privlačnijim i većim.
  2. Što više svijetla – to apartman izgleda veći i prozračniji. Ako nemate dovoljno vanjskoga svijetla koristite led rasvjetu i led trake kako bi prostor bio što svijetliji, kako po danu tako i po noći. Dobra opcija su i ogledala koja reflektiraju svijetlost i čine prostor većim i prostranijim.
  3. Krevet po mjeri i vrhunski madrac  – još su jedna stavka u apartmanu na koju trebate dobro pripaziti. Nema ništa gore nego ako se gost dobro ne naspava ili se  ustane s bolovima u leđima. Tada sva ostala ljepota apartmana i funkcionalnost padaju u vodu. Danas se po vrlo povoljnim cijenama može pronaći vruhunski madrac i krevet po mjeri koji će Vam trajati godinama.
  4. Boje interijera – ili zatavaraju ili otvaraju prostor. Kod malenih apartmana svakako idite na svijetle nijanse boja kako bi prostor izgledao većim. Dobro se uklapaju bijela i svijetlo siva ili svijetlo plava boja. Također je dobar odabir i nježna boja breskve ili lavande. Vodite računa da Vam namještaj i zid budu iste boje budući da će tako doći do vizualnog povećanja prostora.
  5. Moderna kupaonica – iznajmljuje apartman! Danas je gostima bitnije da imaju modernu i urednu kupaonicu od samoga pogleda koji se pruža iz apartmana.Stoga je bitno da koristite moderne viseće WC školjke, tuš kade sa lijepim mješalicama i kanalicama te moderne umivaonike crne ili bijele boje. Također pripazite i na pločice koje stavljate. Dobra opcija su pločice koje imitiraju drvo. Kupaonica izgleda puno toplije s tim pločicama u odnosu na klasične pločice.

Maleni apartmani imaju puno prednosti u odnosu na velike apartmane. Jeftiniji su za održavanje i opremanje, ne iziskuju puno vremena za uređivanje i čišćenje kada gosti napuste apartman, lakše se iznajmljuju… Ukoliko posjedujete i balkon u malenom apartmanu, opremite ga minimalistički – dvije malene stolice i stolić – te puno zelenila, po mogućnosti umjetnoga radi lakšega održavanja. I na kraju obavezna stavka svakoga apartmana bilo malenoga ili velikoga jest da ima klimatizacijski uređaj i brzi internet. Bez ove dvije stavke nemojte niti pokušavati rentati apartman na moru.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com