Novi detalji krvavog obračuna na Klisu

Sandro Firić (29) iz Ciste Provo, zaradio je kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva. U ponedjeljak navečer je teško ranio svog poznanika Branka Mijatovića (32) jednim metkom u glavu potom ga je izbacio iz automobila pored tunela na staroj kliškoj cesti. Odmah je proslijeđen u Zatvor Split jer ga čekaju još četiri mjeseca izdržavanja zatvorske kazne za jedno djelo gdje je pravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora.

Firić je navedenu zatvorsku kaznu zaradio jer je reketario prijatelja Zvonimira V. (35), izmislivši mu dug od tisuću eura samo zato što ga ovaj nije htio prebaciti svojim vozilom na mjesto gdje je Firić tražio te mu je uzeo Citroen Xsaru dok ne vrati taj izmišljeni dug. Nakon izvjesnog vremena Zvonimirov automobil Firić je ostavio skrivenog u šumi, a prilikom krim-istraživanja ovog događaja kod Firića je pronađena automatska puška s trideset metaka.

Pravi razlozi ovog ranjavanja još nisu poznati jer Firić još nije iznio svoju obranu. Osobe koje su upoznate sa slučajem navode na to da je kod Mijatovića bio u pitanju stvarni dug te da ga je optuženi danima zbog toga maltretirao.

Tako je bilo i te večeri kada su se u automobilu Škoda Fabia vozili Firić, njegova djevojka i Mijatović, da bi Firićev bijes zbog duga eskalirao pucanjem u potiljak nesretnog Mijatovića. Neosporno je da se u zadnjih dvadesetak dana Firić nije razdvajao od Mijatovića dok se nije dogodilo ovo ranjavanje, a jesu li ti dani prošli u utjerivanju duga i maltretiranju, znat će se kada istraga završi.

Nakon što je Mijatović ranjen, Hitnu pomoć zvala je Firićeva djevojka s Mijatovićeva mobitela. Policija je dva sata od spoznaje o događaju u Cisti Provo uhitila Firića i njegova prijatelja Hrvoja N., kojeg je on pozvao da ide s njim, nakon što je Firićeva djevojka izišla iz automobila i ostala, najvjerojatnije, na Klisu. Ubrzo su i ona i Hrvoje N. bili pušteni nakon ispitivanja u policiji, a Firićeva djevojka je nakon toga predala policiji i pištolj iz kojeg je njezin momak pucao. Navodno se radi o starom ruzinavom pištolju marke Crvena zastava cal 7,65 koji je više za muzej nego za “borbeno djelovanje”, međutim, bio je toliko ispravan da se iz njega ipak može pucati i teško ozlijediti čovjeka.

Policija je pronašla čahuru iz pištolja, a nije poznato jesu li uspjeli izuzeti snimke nadzornih kamera jer su navodno neke kamere bile razbijene pa nisu bile u funkciji. Branko Mijatović ranjen je u glavu, dobio je ustrijelnu ranu koz potiljak i njegovo stanje je teško. O tome preživi li ili ne Branko Mijatović, ovisit će i hoće li Firiću ostati prijava za pokušaj ubojstva ili će ići ona za ubojstvo. Firića brani poznati splitski odvjetnik Željko Ostoja, a od zatvorskih čuvara s Bilica doznajemo da ga je on tijekom srijede i posjetio u ćeliji splitskog zatvora.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com