GEOPARK BIOKOVO -IMOTSKA JEZERA

PRVA DIONIČKA RADIONICA

Priča Geopark Biokovo-Imotska jezera započela je još 2018. godine kada Grad Imotski pokrenuo i financirao prva istraživanja radi definiranja značajnih geoloških pojava i lokaliteta na širem području Imotske krajine u svrhu buduće prijave spomenutog područja za UNESCO Global Geopark. Nakon toga, javna ustanova „Park prirode Biokovo“ zajedno sa Udrugom „Geopark Imotska jezera“ pokrenula je zajedničku inicijativu oko utemeljenja i prijave „Geoparka Biokovo-Imotska jezera“ za UNESCO Global Geoparks. Budući da područje Parka prirode Biokovo i Imotske krajine zajedno čine geološki, geomorfološki i krajobrazno jedinstven prostor dinarskog krša, ovom inicijativom zajedničke prijave želja nam je iskoristiti potencijale oba područja na dobrobit lokalne zajednice.

Geoparkovi UNESCO-a su jedinstvena geografska područja međunarodnog geološkog značaja kojima se upravlja holističkim konceptom zaštite, obrazovanja i održivog razvoja. Podizanjem svijesti i edukacijom o važnosti geološke baštine geoparkovi UNESCO-a lokalnoj zajednici daju osjećaj ponosa i jačaju njihovu identifikaciju s područjem na kojem žive. Otvaranjem inovativnih obrta i novih radnih mjesta potiče se stvaranje novih izvora prihoda kroz geoturizam, osnažuje se lokalna zajednica, a istovremeno geološki resursi područja ostaju zaštićeni. Geološka baština povezana sa prirodnom i kulturnom baštinom unapređuje održivo korištenje resursa, ublažava učinke klimatskih promjena te smanjuje rizike povezane s prirodnim katastrofama.

Geopark Biokovo-Imotska jezera značajan je međunarodni projekt kao i dodatni motiv dolaska gostiju u pred i podsezoni, a gosti su u prilici upoznati i doživjeti posebno iskustvo kako u ljepoti ovog kraja, tako i u bogatstvu i raznolikosti njegovih tradicionalnih proizvoda.

Postanite dio projekta Geopark Biokovo-Imotska jezera i iskoristite dodatne mogućnosti besplatne promocije.

Svi zainteresirani sudionici promovirat će se putem web portala projekta, kao i kroz digitalne marketing kanale našeg Geoparka. Kao partneri Geoparka, svi zainteresirani dionici na svojim proizvodima imat će mogućnost korištenja logotipa Geopark Biokovo-Imotska jezera.

Pozivamo stoga sve pružatelje usluga u smještajnim i ugostiteljskim objektima, u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, te turističke agencije na području Geoparka Biokovo-Imotska jezera da se priključe Prvoj dioničkoj radionici koja će se održati u Imotskom 29.04.2021., u prostorijama Pučkog Otvorenog Učilišta s početkom u 15:00 sati. Predavači su: dipl.ing.geol. Goran Radonić iz UNESCO Geoparka Papuk i dipl.ing.geol. Jakša Božanić iz UNESCO Geoparka Viški arhipelag.

Molimo Vas da nam potvrdite svoj dolazak na mail: geoparkbiokovoimotskajezera@gmail.com zbog ograničenja broja dionika radi epidemioloških razloga, javljaju nam iz Geoparka Biokovo-Imotska jezera.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com