Mia s novim hitom “Pomalo slučajno” i ove godine na CMC festivalu u Vodicama

Ispred Mije Dimšić je 13. izdanje CMC festivala u Vodicama. Ljeto, more, Vodice i pjesma za omiljenu kantautoricu dobitna su i nimalo slučajna kombinacija.
“Uvijek gledam da za CMC festival bude vedra i lepršava pjesma s obzirom da su takvi i bina i atmosfera. Stoga se nadam da će se i ova pjesma uklopiti na tu pozornicu. Kad sam počela raditi pjesmu zvala se u mojoj glavi ‘Potpuno slučajno’ i nisam je uopće radila za sebe nego za neku drugu izvođačicu. Pjesma je bila tematike da se šetaš gradom i slučajno nabasaš na nekoga, a onda sam je, nakon što je jedno vrijeme boravila u ladici, ipak uzela sebi i promijenila sam naslov u ‘Pomalo slučajno'”rekla je Mia.

“Pomalo slučajno” sedmi je singl s Mijinog albuma “Sretan put” nominiranog u kategoriji najboljeg pop albuma za glazbenu nagradu Porin. Glazbu i tekst potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić dok su za aranžman zaslužni Vjekoslav Dimter i Ivan PešutRežiju i scenarij spota potpisuje Boris Sekulić kojem je ovo 10. spot za Miju.
“Najvažnije je nama glazbenicima da se sretnemo da jednom mjestu i uživamo. Mislim da je to najveće bogatstvo ovog festivala i zato jedva čekam da jedva i CMC festival bude to što je inače bio”naglasila je Mia koja se raduje povratku na CMC festival u Vodicama.

Leteći odred za CMC festival predstavio pravu
ljubavnu poslasticu s optimističnom porukom

Leteći odred na 13. CMC festivalu u Vodicama predstavit će najnoviji singl “Možda postanemo bolji ljudi” koji na prvu daje jednu jako lijepo poruku u ovim turobnim vremenima, ali pjesma je zapravo ljubavne tematike i upravo je ljubav to što nas moće učiniti boljima. Bez obzira što je iza Letećeg odreda karijera duga 30 godina, kreativni zamor za njih ne postoji, pogotovo kada je u pitanju konstanta benda, frontmen i autor Denis Dumančić. I ova pjesma je autorsko djelo Denisa koji s Fayom supotpisuje tekst, a sa Simba Musicom i aranžman.
“Ova pjesma je bila potrebna i dugo je čučala u meni, više od godinu dana i pošto je sve bilo friško oko korone nisam htio biti kao svi nego ići u suprotnom smjeru. Vrlo je karakterna pjesma i drska, te sam zato stavio naglasak na ‘možda’. Nisam ja nikad optimističan, ipak smo mi svi samo ljudi”rekao je Denis koji također jedva čeka povratak na pozornicu, pogotovo onu u Vodicama, te bez obzira na vlastiti pesimiziam kaže kako je poruka ove pjesme ipak optimistična.

“Ja vjerujem u nas da bit će dobro sve, samo uvijek ti tu kraj mene budi…”, dio je prelijepog teksta nove balade koja ovoga puta stiže u življem radiofoničnom ritmu pa se uz nju lako mogu pripisati prefiksi vedro i pozitivno. Videospot koji je ispunjen dinamičnim kadrovima i u kojem članovi Letećeg odreda šetaju ulicama Zagreba potpisuje Tomislav Pović.

I “Tišina” će biti ove godine u Vodicama, ali u obliku pjesme BiH kantautorice Nikoline Vujić

Mlada kantautorica iz Sarajeva Nikolina Vujić s “Tišinom” će nastupiti na CMC festivalu u Vodicama. Ovom pjesmom nastavlja koračati autentičnim glazbenim pravcem po kojem je prepoznatljiva na BiH i regionalnoj sceni. Pjesma simboličnog naziva otjelovila je sadržajem i formom jedno osobno putovanje, introspekciju, shvaćanje i prihvaćanje životnog puta, te činjenicu da smo mi ti koji u svakom trenutku donosimo odluke i preuzimamo odgovornosti.
“U trenucima kada sam pisala tekst za ovu pjesmu, mnogo sam razmišljala o tome što nas sprječava da ostvarimo svoje želje ili snove, jesu li to drugi ljudi, okolnosti ili mi sami. Kroz tekst pjesme sam željela svakom slušatelju ponuditi prostor i slobodu da na svoj vlastiti način interpretira pjesmu”, ističe Nikolina.

Za samu glazbu zaslužni su Edvin Hadžić i Nikolina, ali je pjesmu na svoj način kroz pametan aranžman oživio Edvin koji je također odsvirao bas gitaru i synth. Na pjesmi je sudjelovao njihov dugogodišnji kolega Dino Šukalo koji je odsvirao električnu gitaru. Nikolina je svojoj novoj pjesmi poklonila i vizualni pečat.
Video je danas upravo onakav kakvim sam ga i zamišljala, a dodatno ga je usavršio Irfan Avdić koji je radio postprodukciju. Vrlo sam sretna jer je čitav proces snimanja videa tekao prema planu i nije bilo nikakvih poteškoća. A za to je od samog početka bio zaslužan i producent spota Benjamin Čengić, koji mi je pomogao da okupim ljude koji su prije svega profesionalci i koji su prepoznali moje ideje, oblikovali ih i ponudili nesebično svoju kreativnost, trud i ljubav” , izjavila je Nikolina koja ne može dočekati svoj nastup na vodičkoj pozornici. 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com