Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 11. do 13. svibnja 2021. godine na Zagrebačkome velesajmu organizira Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021.

Najbolji učenici strukovnih škola, uz podršku svojih mentora, imat će priliku demonstrirati vještine i stručne kompetencije u 43 strukovne discipline te na inovativan način prezentirati obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline će obuhvatiti atraktivan spektar – od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih interdisciplinarnih područja – poput robotike.

Učenici koji osvoje jedno od prva tri mjesta dobivaju medalje, a pobjednik nagradu Faust Vrančić. Osvajači medalja dobivaju i dodatne bodove pri upisu na fakultete.

Natjecanje WorldSkills Croatia 2021. prigoda je u kojoj se zajedničkim snagama strukovnih škola, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Ministarstva znanosti i obrazovanja osigurava istinska potpora izgradnji modernoga sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Sve aktivnosti provode se uz suglasnost Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba te pridržavanje svih propisanih mjera zaštite.

Upravo zbog epidemiološke situacije neće biti dopušten ulazak posjetitelja.

Natjecanje će se održavati u sedam paviljona, u prostoru većem od 16 000 m2, te vanjskome prostoru veličine 3 000 m2 i prenosit će se uživo.

Sve informacije se mogu pronaći na mrežnim stranicama Agencije, odnosno WorldSkills Croatia https://www.worldskillscroatia.hr/hr/naslovnica/.

Program događanja s općim rasporedom

11. svibnja 2021.

13:00 – 16:45 – pripremna faza i početak natjecanja

12. svibnja 2021.

9:00 – početak drugog dana natjecanja

13:30 -17:00 – završetak drugog dana natjecanja

13. svibnja 2021.

9:00 – početak trećeg dana natjecanja

13:30 završetak trećeg dana natjecanja

15:00 – 17:00 podjela medalja

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com