Pogledajte kako je obilježena 30. obljetnica osnutka 3. Imotske bojne

Trideseta obljetnica utemeljenja legendarne Treće Imotske bojne iz sastava 4. Gardijske brigade svečano je danas obilježena u Imotskom. Svečanost je započela polaganjem vijenaca na spomen obilježje na Topani. Vijence su položili članovi obitelji umrlih i poginulih pripadnika Treće Imotske bojne, kao i Udruga branitelja Treće bojne Imotski Sokolovi. U ime Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva hrvatskih branitelja vijenac je položio izaslanik Špiro Janović, državni tajnik u Ministarstvu branitelja i Dinko Tandara, ravnatelj Uprave Ministarstva. Potom je položen vijenac grada Imotskoga i županije, Grada heroja Vukovara, koordinacije svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnika imotskih općina, Kruševa iz Zadarskog zaleđa, a svijeće su upalili i pripadnici veteranskih udruga iz Domovinskog rata s područja Imotske krajine. Odrješenje na spomen obilježju podario je fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan.

Nakon Svete mise živući pripadnici Treće Imotske bojne uz svoje prijatelje i suborce iz ostalih postrojbi prodefilirali su ulicama grada uz taktove članova Hrvatskog Puhačkog Orkestra Gradske glazbe Imotski. Pripadnici legendarne bojne postrojili su se u središnjoj gradskoj ulici, Šetalištu Stjepana Radića, a prigodne govore održali su gradonačelnik Imotskog i pripadnik bojne Ivan Budalić ujedno i izaslanik Sabora i njegovog predsjednika, državni tajnik u Ministarstvu branitelja Špiro Janović te Dubravko Šumanović predsjednik koordinacije braniteljskih udruga i pripadnik Treće Imotske bojne. Članovi Hrvatskog Puhačkog Orkestra Gradske glazbe promovirali su i svečani marš posvećen Trećoj Imotskoj bojnoj autora Augustina Kujundžića, Josipa Joze Divića i Mile Hrnića. Aranžman i kompoziciju ove lijepe koračnice napravio je maestro Ivan Glibota Crni. Slavlje pripadnika Treće Imotske bojne nastavljeno je zajedničkim druženjem.

U nastavku možete poslušati što su za Radio Imotski izjavili izaslanik predsjednika sabora, gradonačelnik grada Imotskog te pripadnik 3. Imotske bojne Ivan Budalić, izaslanik predsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Špiro Janović i predsjednik udruge Imotski sokolovi Dubravko Šumanović:

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com