Saznajte što društveni centar Laurentius organizira ovo ljeto za sve uzraste

Društveni centar Laurentius u Lovreću donosi mnogobrojne osvježavajuće aktivnosti za zanimljivo ljeto. Ako želite biti kreativni, podružiti se ili  zaigrati društvene igre, Laurentius je pravo mjesto za vas!  Konačno pregršt sadržaja za sve u Imotskoj krajini. U  tom društvenom centru se pleše, glumi, slika, peku fritule, uči engleski jezik, izrađuju web stranice i vrtlari. Uz razne kreative radionice i stručno vodstvo djeca i njihovi roditelji, ali i mladi, nezaposleni i svi zainteresirani mogu naučiti nešto novo i provesti nezaboravno ljeto u našem kraju.

U dosadašnji rad Laurentiusa uključili su se učenici osnovnih škola iz Lovreća, Prološca, Krivodola, Ciste, Imotskog i okolnih mjesta. Početkom srpnja su već bili iznimno vrijedni pa su oslikali majice i izradili ribice na koje su njihovi roditelji bili ponosni.  Traži se mjesto više za našu aktivnost Ljetna škola engleskog jezika namjenjenu djeci i roditeljima. Održavaju se informatičke radionice za osobe treće životne dobi, ali i djecu, a najbolje od svega je da je na sve aktivnosti prijevoz osiguran.

Sve je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda pa su sve  aktivnosti besplatne. Cilj projekta je revitalizacije lokalne zajednice Imotske krajine kroz korištenje javnog prostora kao prvog društvenog centra. Provodi ga udruga “Kolajna ljubavi” u suradnji s općinom Lovreć i partnerskim udrugama Zavičajnom eko udrugom „Ričice“, Kulturno umjetničkom udrugom „Ujević“, Centrom za održivi razvoj Imotski “IMO-info” i Kulturnom udrugom mladih “K.U.M. PROLOŽAC”.

Idući petak 16.7. u 18h u Laurentiusu se održava osnaživačka radionica Relaksacija i mindfulness (usredotočena svjesnost) sa psihologinjom Larom Buljan Gudelj. Ovo je još jedno u nizu grupnih psiholoških savjetovanja iz ciklusa Pričaj mi o sebi koji Udruga „Kolajna ljubavi“ provodi kroz program Suzbijanje siromaštva.  Svi sudionici će naučiti potrebne tehnike relaksacije, kako  ostati prisutan, ali opušten u svakom trenutku svog života. A to nam svima baš treba, zar ne?

Prvi puta se kroz Laurentius na području Imotske krajine pokreće tečaj za društvene promjene pod nazivom Aktivizam i aktivno građanstvo. Tema prvog tečaja je Razvoj volonterskih kompetencija, a 15.6. u 19h će ga održati Antonia Rukavina i Rafael Gudelj iz udruge „Kolajna ljubavi“ koja je pionir u koordiniranju nacionalnog i međunarodnog volontiranja u Hrvatskoj, ali i u Tanzaniji u Africi.  Tečaj je osmišljen za sve zainteresirane za aktivizam i volontiranje i one „aktiviste u nastajanju“, ljude koji žele učiniti svijet ljepšim mjestom i ne boje se učiniti prvi korak.  Predavanja su online, a prijaviti se možete na kontakte info@laurentius.com.hr ili na 095 853 7864.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com