U Imotskom održan znanstveni skup “Dani Mate Ujevića 2021”

Povodom sto dvadesete godišnjice rođenja istaknutoga hrvatskog intelektualca i javnoga radnika dr. sc. Mate Ujevića u Imotskom je 16. i 17. srpnja u organizaciji Gradske knjižnice don Mihovil Pavlinović, Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te Matice hrvatske održan Znanstveni skup DANI MATE UJEVIĆA 2021. Skup je otvorio gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić kao posebni izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića. Sudionicima i gostima Skupa pozdravnim su se govorima obratili ravnateljica Gradske knjižnice don Mihovil Pavlinović dr. sc. Marija Jović te suorganizatori skupa ravnatelj Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža dr. sc. Filip Hameršak te predsjednik Matice hrvatske prof. dr. sc. Stipe Botica koji je potom održao predavanje o životu, radu i djelu dr. Mate Ujevića.

U radnom dijelu skupa 48 znanstvenika i stručnjaka održali su tridesetak predavanja, čija je središnja tema bila vezana uz život, rad i bogatu ostavštinu Mate Ujevića, kao i temama iz područja hrvatskoga jezika, književnosti i kulture, obilježili ovaj važan jubilej za hrvatsku znanost i kulturu, a radovi sa Skupa bit će objavljeni u zborniku.

U nastavku možete poslušati ravanteljicu Gradske Knjižnice don Mihovil Pavlinović Mariju Jović i profesora Josipa Lasića:

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com