Stari Splićani veliki obožavatelji “Croatie”

Jedna zasigurno povijesna navijačka ekspedicija iz Splita prisustvovala je drugoligaškom nogometnom okršaju između Croatie i Dinama II u Zmijavcima. Naime, zna se da u Imotskoj krajini ima mnogo fanova splitskoga Hajduka, ali da u Splitu ima i fanova Croatie iz Zmijavaca, to smo saznali u subotu u Zmijavcima. Osam Splićana koji zajedno imaju više od 650 godina pristigli su u posebno dizajniranim majicama s natpisom Croatia i grbom kluba iz Zmijavaca te slikom zmije na leđima kako bi navijali za svoj omiljeni klub. Tu zanimljivu navijačku grupu predvodio je akademik i poznati arhitekt Dinko Kovačić koji ima zeta iz Zmijavaca.


“Mi smo navijači Croatie i sritan sam što sam uhvatio zeta iz Zmijavaca. Uvijek navijamo za taj klub i pitamo za rezultate, a danas smo i došli u dresovima našega omiljenog kluba navijati za njega. I doći ćemo uvijek kada se ovako okupimo i na utakmicu i nešto ćoknuti,” bile su riječi akademika Dinka Kovačića.
Glasnogovornik ove zanimljive navijačke skupštine poznati novinar Mladen Mateljan nije krio oduševljenje prijemom u Zmijavcima.


“Primili su nas divno, vidi se ta zagorska srčanost i prisnost. Osim mene tu su Dinko Kovačić, Igor Katunarić, Nikša Dragičević, Petar Lovrić, Tonći Banov, Vjeko Trutanić i Marko Lisica. Priko Nene Garca zeta od našega Dinka i njegove kćerke zavolili smo Zmijavce i njihov, a sada i naš klub.Došli smo u pravim našim dresovima navijača Croatie iz Splita. Sami smo ih dizajnirali i to sam ja to sredio. Svi mi gledamo Hajduka na televiziji, a samo Croatiu uživo. Od nas najmlađi ima 73, a najstariji 85 godina.Već smo počašćeni dolaskom, a tek onim i poslije utakmice,” izjavio je Mladen Mateljan.


Predsjednik NK Croatie Zdravko Gabelica darivao je ovu navijačku skupštinu monografijom svoga kluba, a publika ih je prije utakmice srdačno pozdravila pljeskom. Dakako poslije utakmice bili su i na svečanoj večeri priređenu za njihov prvi dolazak u Zmijavce.Tekst i snimci: Braco Ćosić

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com