Poslastica za sve ljubitelje šaha: 1. Kadetska liga Jug dolazi u Imotski

U subotu, 16. listopada i u nedjelju, 17. listopada, odigrati će se 6 kola 1. Kadetske lige Jug. Početak natjecanja je u 10 sati, a očekivani završetak u 17:30. U ligi nastupa devet ekipa: Metković, Mornar Split, Šibenik, Petar Sedlar – Pepe Kaštela, Zadar, Solin Cemex, Brda Split, Casper Zadar i Jelsa. Natjecanje se odigrava na vrijeme, 30 minuta po igraču plus dodatak po potezu od 30 sekundi.

Ilija Knezović iz ŠK Petar Žaja Aržano istaknuo je kako je ovaj događaj bio tema dugih razgovora sa ŠK Imota. Cilj im je zaintrigirati djecu i mlađe uzraste za sam šah, šahovska druženja i stjecanje šahovskog znanja. Posebnu zahvalnost su uputili TZ Imota i Općini Proložac. Voditelj TZ Imota je uz financijska sredstva organizirao i smještaj za udaljene sudionike ovog natjecanja. Načelnik Općine Proložac je osigurao domaćinstvo za posljednja tri kola. Ilija je istaknuo kako Općina Proložac već duži vremenski period potiče mlađe uzraste na stjecanje znanja u šahu.

“Nakon usmenih dogovora i suglasnosti svih strana poslana je ponuda povjereniku za domaćinstvo 1. Kadetske lige Jug. Nakon razmatranja naše ponude dobili smo pozitivan odgovor i suglasnost,” rekao je Ilija Knezović.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com