U Imotskom se održava međunarodni znanstveni skup “17. Dani Cvita Fiskovića”

Sljedeći tjedan, od četvrtka 28. 10. do subote 30. 10. u Imotskom se održava međunarodni znanstveni skupa „17. Dani Cvita Fiskovića“. Skup organizira Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu uz pomoć Konzervatorskog odjela u Imotskom i uz novčanu potporu Grada Imotskog, Turističke zajednice Imotski, Općine Cista Provo, Ministarstva znanosti, HAZU-a itd.

Akademik Cvito Fisković je bio jedan od najznačajnijih hrvatskih povjesničara umjetnost i konzervatora koji je čitav svoj život posvetio proučavanju i zaštiti brojnih spomenika  u svim dijelovima Dalmacije. Put ga je tako doveo i u Imotski gdje je još davnih 60-ih godina prošlog stoljeća s fra Vjekom Vrčićem stvarao temelje za današnju bogatu samostansku zbirku.

U čast njegovog izuzetno bogatog rada povjesničari umjetnosti se sastaju već godinama kako bi razmijenili iskustva i međusobno podijelili nova znanja na polju povijesti umjetnosti. Međunarodni znanstveni skup će se ove godine održati s temom „Žena u/o umjetnosti“.

Kroz dva dana 30-ak domaćih i stranih povjesničara umjetnosti iznositi će poglede na ovu temu kroz niz predavanja koji pokrivaju vremensko razdoblje od srednjeg vijeka do sredine i druge polovice 20. stoljeća. Predavanja započinju u četvrtak 28. listopada u 15:00 u dvorani naše Glazbene škole, a nastavljaju se u petak i subotu ujutro u dvorani Franjevačkog samostana.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com