Imoćani pretukli vlasnika kafića u Posušju, završio u bolnici zbog teških tjelesnih ozljeda

U noći s petka na subotu nešto iza ponoći izbila je opća tučnjava u centru Posušja, točnije u ugostiteljskom objektu Viva, gdje je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, prijelom, noge i potres mozga, dok je nekoliko osoba lakše ozlijeđeno.

“Nakon što je telefonski stigla prijava u PU Posušje oko 00.50 sati da je došlo do tučnjave u Lounge baru Viva, te da ima ozlijeđenih, pripadnici PU Posušje su izišli na mjesto događaja i zatekli veliki broj gostiju ispred bara, na cesti. Nered je već prestao, a glavni izazivači su pobjegli. Brzom razmjenom informacija i ophođenjem na terenu te iz izjava sudionika došli su do informacije o kome se radi,” govori izvor iz MUP-a ZHŽ.

Kako je rečeno, radi se o trojici braće koja su se udaljili vozilom Mercedes imotskih registracijskih oznaka.

Nedugo zatim, nešto malo iza 1h, granični policajci na GP Osoje su kontrolirali i izdvojili Mercedes u kojem zatečene dvije osobe za kojima se tragalo. Spomenutu braću M.G (r. 1991.) i R.G (r. 1993.) su zadržali do dolaska djelatnika PU Posušje koji su nakon dolaska utvrdili identitet njih dvojice, dok trećeg nisu pronašli u vozilu.

Bez posebnog protivljenja na poziv policijskih djelatnika, sprovedeni su u PU Posušje. Nakon što je nesporno utvrđeno kako su upravo oni izazvali nered, lišeni su slobode i zadržani. U međuvremenu se također doznalo da je vlasnik spomenutog objekta u kojemu je i izbila tučnjava M. M. teže ozlijeđen i prevezen na CUM Mostar. O svemu tome izviješteno je Tužiteljstvo ZHŽ. Deseci svjedoka javili su se kako su spremni svjedočiti o ponašanju ove trojice, pa se saslušanje i obrada nastavila i tijekom jučerašnjeg dana, kazao je izvor iz MUP-a ZHŽ.

Informacije kojima MUP raspolaže, kako ova braća čine ovakva djela već 4 godine. Unatrag 4 godine najmanje 5 puta su učinili ovakvo nešto osobito u diskoteci Gaudeamus, a vlasnici diskoteke i ViVa-e su isti, a nakon tučnjave isti pobjegnu. Prije pola godine su kažnjeni za narušavanje javnog reda i mira na benzinskoj pumpi “F1” u Posušju i uvijek im je priča kako nisu ništa krivi već su napadnuti i branili su se, tako je i sada.

Navodno se jedan od braće R.G. nedavno vratio s izdržavanja zatvorske kazne koju je služio 17 mjeseci, i još je na uvjetnoj slobodi zbog krijumčarenja veće količine opojnih sredstava. Drugi brat N.G. je trebao na izdržavanje zatvorske kazne u ponedjeljak i nije smio napustiti RH, što će se isto utvrđivati.
S obzirom na ovo što se dogodilo, pretpostavlja se kako je isti ilegalno prešao granicu, a braća nisu smjeli ostaviti auto, pa su riskirali uhićenje, a njega su spašavali.

MUP ZHŽ radi na daljnjem rasvjetljavanju ovog događaja koji ima i kaznene elemente, navodi izvor.

Izvor: Ljubuški.net

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com