
Na okruglom stolu koji je u organizaciji županijskog HSLS-a organiziran u Imotskom na temu “Potencijali u proizvodnji hrane u Zagori” okupio se za imotske prilike veliki broj zainteresiranih poljoprivrednika, ali i predstavnika jedinica lokalne samouprave, županije, te gosti koji su usko vezani uz proizvodnju hrane. Na okruglom stolu govorili su Anđelko Katavić pročelnik županijskog ureda za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, Mario Puškarić proizvođač krumpira i luka češnjaka /na oko 700 hektara/,Vedran Pezelj proizvođač koka, jaja i eko humusa, Josipa Rimac Vlajčić Imotska pijaca online tržnica, Goran Ćulav predstavnik grada Vrgorca, te Ferdinand Puljić u ime Ministarstva poljoprivrede-Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.
Evo što o rezultatima okruglog stola kaže Toni Garac, županijski vijećnik HSLS-a.-“Drago mi je da su se čuli stavovi poljoprivrednika te smo kroz raspravu zaključili da je navodnjavanje površina temelj rasta konkurentnosti. Inicijativa za sufinanciranje gradnje bunara i bušotina je široki prihvaćena i od proizvođača i od mnogih političkih opcija. Važno je da se uključe i općine i gradovi u samu izradu programa. Ako svatko da svoj doprinos možemo poboljšat ćemo poljoprivrednu infrastrukturu. Očekujem da nakon široke rasprave i uključivanja, možemo donijeti kvalitetan program, osigurati proračunska sredstva i dati konkretnu, a ne samo deklarativnu podršku proizvođačima hrane. Politička situacija u svijetu danas nam pokazuje koliko je važno imati održivu i konkurentnu proizvodnju hrane, a nju možemo imati samo ako jačamo konkurentnost proizvođača”.
