Trodnevni Dubrovnik Royal Gourmet, međunarodni gastro festival i natjecanje kuhara, konobara, barmena, barista i restorana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, završen je u četvrtak dodjelom pehara i odličja pobjednicima manifestacije.
Naš proslavljeni kuhar Ante Jonjić natjecao se u dvije od pet kategorija i osvojio dvije medalje.
U kategoriji „Riba“ Ante je osvojio zlatnu medalju dok se sa rižotom okitio srebrom.
„U kategoriji riba napravio sam roladu od jadranske tune koja je bila punjena kremom od dalmatinskog brudeta , arancin od blitve i krumpira, krema od crvenog kupusa celera i aloe vere te gela od citrusa. U kategoriji rižoto sam kuhao rižoto od borovnica kozijeg sira i majčine dušice. Bila mi je velika čast i zadovoljstvo kuhati i ove godine na ovom natjecanju, a ove medalje su samo poticaj za daljnji rad i napredak”, rekao je Jonjić za Radio Imotski.


